Kategorije
VIJESTI

SKANDALOZNO: Pogledajte na koji način Dodikovi ljudi unose nemir i podižu tenzije u Bosni i Hercegovini (VIDEO)

“Britanci i Amerikanci ovdje su došli da podrže muslimane, i to nam je jasno. Važnije je kakav plan mi imamo da sačuvamo Republiku Srpsku. Mi plan imamo i mi ćemo svoj plan sprovesti, u to ne treba da sumnjaju”, poručuje Dodik.

“Pritisci i prijetnje koji postoje od potpisivanja Dejtona, u službi su zastrašivanja srpskog naroda zarad stvaranja unitarne BiH”, tvrde analitičari bliski SNSD-u Milorada Dodika, koji su za RTRS analizirali navodni plan za rušenje RS-a.

-Ukidanje Republike Srpske, upotreba “bonskih ovlaštenja”, smjena izabranih predstavnika, razvlašćivanje organa upravljanja, sve to dio je plana kojeg su osmislili britanski i američki operativci, na sastanku u Kampu Butmir u Sarajevu. Na takve najave, Dodik odgovara da “ima plan kako sačuvati Republiku Srpsku, a oni su ovdje da podrže muslimane” navodi se u prilogu emitovanom u Dnevniku RTRS-a, Javnom servisu pod kontrolom člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Britanci i Amerikanci ovdje su došli da podrže muslimane, i to nam je jasno. Važnije je kakav plan mi imamo da sačuvamo Republiku Srpsku. Mi plan imamo i mi ćemo svoj plan sprovesti, u to ne treba da sumnjaju”, poručuje Dodik.

RTRS ni tu nije stao.

Najnovije informacije o američko-britanskom planu ne treba da brinu, istakao je predsjednik Vlade RS Radovan Višković uz poruku – ostavite dejtonsku BiH, ne pravite novo žarište i sukobe.

 

“Pozivam sve dobronamjerne i u međunarodnom faktoru, ali i domaće snage u Srpskoj – ako mislite dobro sebi, svojim porodicama, ako mislite dobro svojoj djeci – onda čuvajte Dejton i ono na čemu je zasnovana BiH” kazao  je premijer RS Višković.

Profesor ustavnog prava Siniša Karan u prilogu RTRS-a ide još dalje u pokušaju dezinformiranja javnosti i izmišljanju neprijatelja, tvrdeći da Njemačka, SAD i Velika Britanija zajednički ruše riješeno nacionalno pitanje u BiH.

“Sem potvrde vaših nedobronamjernih /lažnom demokratijom prekrivenih/ postupaka kojima svjedočimo već duže vrijeme, budite sigurni da kada je riječ o Republici Srpskoj, njene institucije i njen slobodarski narod neće dati ni djelić Republike Srpske da zadovolje vaše sulude neprovodive ideje”, kazao je Karan.

Pogledajte na koji način Dodikovi “stručnjaci” s Javnog servisa kojeg plaćaju svi građani u RS-u pokušavaju obmanuti javnost i podići tenzije u Bosni i Hercegovini.

 

Napišite Komentar..