SMAJO MANDŽIĆ IMA NAJVIŠE GLASOVA MEĐU KANDIDATIMA ZA KANTONALNE SKUPŠTINE: OTKRIO SVOJU “TAJNU” USPJEHA

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Mandžić je jedini živi nosilac odlikovanja “Zlatni ljiljan” i ordena “Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem”

Kandidat SDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona Smajo Mandžić apsolutni je rekorder po broju pojedinačnih glasova za kantonalna predstavnička tijela u cijeloj FBiH.

Sudeći prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH nakon 76 posto obrađenih biračkih mjesta, Mandžić ima 14.827 glasova, iza sebe na listi svih kandidata za kantonalne skupštine u FBiH ostavljajući čak i Sebiju Izetbegović, koja trenutno ima nešto više od 10.000 glasova.

Mandžić je za Oslobođenje otkrio rezultat svog uspjeha, posebno zahvaljujući svim građanima, kao i svojim sabrocima.

– Nakon što su se prvi utisci slegli mogu samo da kažem da nikada nisam sumnjao u ovakav rezultat, jer čitav svoj život podredio sam svom narodu. Samim tim što sam za predsjednika svog Izbornog štaba imenovao mog brata komandanta Nasera Orića dovoljno govori o tome koliko vjerujemo našim saborcima i prijateljima, pa je ovakav rezultat i očekivan, kazao je Mandžić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Imao je i poruku za kandidate koji su se s godinama u politici udaljili od naroda. – Poručio bih svima onima koji se bave politikom da ne zaborave odakle su potekli, neka uđu među narod, pomognu u rješavanju njihovih životnih problema i uspjeh je sigurno zagarantovan, dodao je Mandžić.

Smajo Mandžić iz Potočara kod Srebrenice jedini je živi nosilac odlikovanja “Zlatni ljiljan” i ordena “Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem”. Šest puta je ranjen, a “Zlatni ljiljan” je dobio za uništavanje pet oklopnjaka 1992. godine, a orden “Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem” dodijelio mu je predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović 1997. godine.

U Armiji RBiH je imao čin majora, a nakon što je penzionisan 2004. godine kao komandant brigade je dobio čin pukovnika piše Oslobođenje.