Sramota: Gost snimio konobaricu kako ulijeva vodu iz slavine u boce Jane

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

“Kad je zaposlenica restorana vidjela da je gledam i da sam malo šokiran, nasmijala se i rekla: ‘Rakija, rakija!‘.

Piti u restoranu vodu iz slavine ili naručiti onu flaširanu?

Sve je, naravno, do preferencije i dubine džepa, ali naliti onu iz vodovoda i poslužiti je u originalnoj ambalaži ništa je drugo do namagarčiti gosta!

Prema riječima čitatelja Slobodne Dalmacije (puni podaci poznati redakciji), scena iz poznatog restorana na otoku Lastovu natjerala ga je da posumnja u ono što pije i naravno, na koncu plaća.

“Bio sam s jednom grupom u konobi koju često posjećujem tokom ljeta i sezone. U jednom trenutku morao sam do WC-a, da bih, prolazeći pokraj šanka, vidio konobaricu kako u boce Jane od jedne litre ulijeva vodu iz slavine. Bilo je uredno posloženo nekih sedam-osam boca. Kad je zaposlenica restorana vidjela da je gledam i da sam malo šokiran, nasmijala se i rekla: ‘Rakija, rakija!‘. Naravno da nije bilo riječi o rakiji, jer ona ne curi iz špine. Valjda me moje oči i zdrava pamet toliko služe”, govori čitatelj.

Nakon povratka iz toaleta sve je, kaže, odlučio i fotografirati svojim mobitelom. Ponovo je zatekao uredno posložene boce koje su čekale na punjenje.

“To je za mene vrhunska sramota. Jednom riječju, prijevara, sitno kokošarenje, otimanje ljudima koji su tu došli na odmor, u goste. Nikad im dosta, iako su zarade na hrani i piću astronomske”, ogorčen je.

Ime restorana ne navodimo jer ni gost nije želio da mu se otkrije identitet, u strahu od mogućih neugodnosti prigodom ponovnog dolaska na ovaj udaljeni dalmatinski otok.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Proteklih dana Slobodna Dalmacija stupila je u kontakt i s jednim od vlasnika. Prethodno su na jedan od brojeva mobitela, koji se u restoranu koristi za kontakt, osobi koja im se javila pojasnili zbog čega zovu i poslali spomenutu fotografiju, tako da nije moglo biti iznenađenja.

“Konoba je u sklopu naše kuće, imamo šank i tačno je da ulijevamo vodu u te boce, ali ne iz slavine, nego iz plastike od 7, 6 litara, Jana, Cetina, ali za nas. Nas je svaki dan za ručkom 10 do 12, što članova porodice, što osoblja, a voda na Lastovu nije za piće jer je puna klora i kamenca. Ako je neko vidio da prodajemo tu vodu, onda je to druga priča. To je isključivo za nas, a mi odmah do šanka imamo naš hladnjak, gdje hladimo tu vodu i mi to pijemo”, objasnili su.

Šta kažu iz Jamnice?

Kontaktirali smo i odgovorne u Jamnici, kojima je to bio prvi glas za konkretni slučaj s Lastova.

– Ovakva je praksa za nas, kao proizvođača, neprihvatljiva. To ne pridonosi poslovanju i imidžu ugostitelja ni našeg proizvoda. Za kontrolu serviranja proizvoda u ugostiteljskom objektu nadležne su državne institucije, no uz taj nadzor, mi kao proizvođač potrošačima možemo preporučiti da prije konzumacije našeg proizvoda zatraže od konobara da bocu otvore ispred njih – preporučili su svima.

Ali nisu stali samo na tome:

– Također ih pozivamo da, kada primijete da se ovakvo što radi, to prijave nadležnoj inspekciji ili direktno nama kako bismo mogli reagirati. Našim potrošačima osiguravamo i nudimo proizvode vrhunske kvalitete, a glavni partneri u tom procesu su nam ugostitelji, od kojih očekujemo da poštuju naše brendove i naše potrošače.