SRAMOTA IZ TRAVNIKA: NA KONKURSU NISU PRIMILI KĆERKU ŠEHIDA, POSAO DOBILA SUPRUGA OD NASTAVNIKA!

Portalu Crna-hronika.info svakodnevno šaljete vaše priče.

Jedna takva stiže iz Travnika, iz Osnovne škole Turbe.

Naime, kako naša sagovornica navodi, direktorica OŠ Turbe, Mediha Riđić je zanemarila status porodice šehida u konkursnoj proceduri.

Direktorica ove škole javnosti je poznata od ranije, kada je prilikom pada prečke na sportskom igralištu preminuo dječak, a priča odjeknula regionom.

,,Ja sam jedina bila dijete šehida na prijavi za posao. Majka sam dvoje maloljetne djece, koji pohađaju istu školu. Na birou sam za nezaposlene. Trazile su se dvije higijeničarke na javnom oglasu i ja sam se javila na taj oglas sa nadom da će biti jedno od ta dva mjesta za mene. Ja nemam nikakve veze i štele”, počinje naša sagovornica.

,,Jedno radno mjesto je već bilo pripremljeno za suprugu od nastavnika u OŠ Turbe, dok je drugo radno mjesto pripalo osobi koja je u tom trenutku bila u radnom odnosu u jednoj trgovini u Travniku. Pozvala se na član 9/14 objavljen u Službenim novinama SBK, Zakon o dopunskim pravima branilaca i  4/16 objavljen Službenim novinama SBK, Zakon o izmjenama i dopunskim pravima branilaca.”

Povodom ovog skandala obratilo se i Udruženje porodica šehida iz Travnika koje je pisalo pismo navedenoj direktorici, ipak odluka je ostala na snazi, pa nije došlo do izmjene rezultata konkursa.

Nakon objave ovih saznanja u javnosti, pozivamo sve nadležne institucije da istraže ovaj slučaj i podnesu eventualne krivične prijave.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
JUSUF NURKIĆ: KOLIKO MORAŠ BITI JADAN DA PRETUČEŠ FADILA I AJŠU KOJI SU U OSMOJ GODINI ŽIVOTA I TO ZA PRVI DAN RAMAZANA

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj Pročitaj više

NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više