Šta joj je poručio? - Dodik "ukorio" Sanju Vulić, zasmetala mu je njena današnja izjava o sankcijama

Šta joj je poručio? – Dodik “ukorio” Sanju Vulić, zasmetala mu je njena današnja izjava o sankcijama

VIJESTI

Suvišna je svaka priča o sankcijama i pozivam sve da prestanu komentarisati bilo šta, rekao je Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nije zadovoljan današnjom izjavom državne parlamentarke iz njegove stranke Sanje Vulić.

Vulić je, podsjećamo, rekla da će iz svog džepa dati 1.000 KM da član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović dobije platu.

Očigledno je Dodiku zasmetalo to što je Vulić danas u Parlamentu BiH govorila o sankcijama, pogotovo u smislu da su neki od sankcionisanih u finansijskim problemima.

– Suvišna je svaka priča o sankcijama i pozivam sve da prestanu komentarisati bilo šta. To za nas u Srpskoj nije tema jer upravo oni koji ruše međunarodni poredak i vladavinu prava žele da nam to bude top tema. I današnja izjava Sanje Vulić je bila bespotrebna i upravo u funkciji onih koji žele da o tome spekulišu, napisao je Dodik.

Lider SNSD-a je i na današnjoj press konferenciji pozvao “patriotske medije” da prestanu pisati u sankcijama, valjda u nadi da će tako od očiju domaće javnosti sakriti sve veće probleme sa kojima se suočavaju oni koji su završili na crnim listima najmoćnijih zemalja svijeta.

Na istoj konferenciji Dodik je kazao da će predložiti da američkom predsjedniku Josephu Bidenu bude zabranjen ulazak u RS, te da će angažovati najbolje američke advokate kako bi tužili američku Vladu.

 

Oslobodjenje