ŠTA SE DEŠAVA U MUP-U RS: SMIJENJENO VIŠE NAČELNIKA POLICIJE

CRNA HRONIKA
Podijelite sa prijateljima:

Načelnici nekoliko policijskih uprava u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su smijenjeni sa funkcija.

MUP Srpske su rekli da je ministar unutrašnjih poslova RS-a Siniša Karan danas donio rješenja o kadrovskim promjenama na rukovodnim pozicijama u nekoliko osnovnih organizacionih jedinica.

“Promjene su izvršene u Upravi policije, Upravi kriminalističke policije, te Policijskim upravama Banjaluka, Prijedor i Gradiška”, rekli su u MUP-u RS.

Poručili su da se ovim kadrovskim promjenama očekuju se još bolji rezultati u radu policije na terenu.

Kako saznaje UNA smijenjen je načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Darko Kovrlija, Uprave policije Dalibor Ivanić, načelnici PU Banjaluka Miloš Brkić, PU Gradiška Bojan Škorić i PU Prijedor Sretoja Vujanović.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Zanimljivo po prvi put MUP RS će imati ženu za nečelnika i to Snežana Radivojević, koja je imenovana za načelnika UKP-a, a njen prethodnik biće savjetnik direktora policije Siniše Kostreševića. Zamjenik Radivojevićevoj biće Predrag Kudrić.

Brkić će, umjesto Ivanića koji će mu biti zamjenik, u narednom periodu obavljati funkciju načelnika Uprave policije MUP-a RS.

Novi načelnik PU Banjaluka je Đurica Vukelić, nekadašnji komandir PS Laktaši. Na čelu PU Gradiška biće Slobodan Torbica, koji je prethodno radio u Upravi za teški i organizovani kriminalitet MUP-a RS, dok je Škorić premješten na mjestu načelnika za bezbjednost saobraćaja MUP-a RS. Novi načelnik PU Prijedor je Dragan Milojica.

“Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan donio je danas rješenja o kadrovskim promjenama na rukovodnim pozicijama u nekoliko osnovnih organizacionih jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Promjene su izvršene u: Upravi policije, Upravi kriminalističke policije, te Policijskim upravama Banjaluka, Prijedor i Gradiška. Ovim kadrovskim promjenama očekuju se još bolji rezultati u radu policije na terenu”, saopštio je MUP RS.