STARIJI OSNOVAC GUŠIO MLAĐEG: TESTIRAO KOLIKO OVAJ MOŽE IZDRŽATI DO GUBITKA SVIJESTI

VIJESTI

Učenik iz jedne osnovne škole u Zadru davio je kolegu iz razreda, zbog čega je dječak završio u bolnici.

Prema saznanjima iz škole, do ovog strašnog događaja došlo je kada je napadač počeo gušiti mlađeg učenika želeći se uvjeriti koliko ovaj može izdržati do gubitka svijesti. Napadač je učenik koji školu pohađa uz pomoć asistenta u nastavi.

Kako navode, zbog snažnog stezanja oko vrata, mlađi dječak ostao je bez svijesti, ali rukovodstvo škole brzo je reagovalo i pozvalo mu hitnu pomoć. Kako je “Antena Zadar” saznala od direktorice škole, dječak je, srećom, dobro te je pušten na kućnu njegu.

Sprovodi se istraga, a protiv napadača preduzete su sve zakonom propisane mjere.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Upravo rješavamo ovu situaciju koju trebamo provjeriti i sagledati sa svih strana. Na sreću svih nas u školi, napadnuti dječak je dobro te sada barem na svojim plećima ne nosimo teret tuge jer su posljedice mogle biti teže. U stalnom smo kontaktu s majkom kako bismo vidjeli da li je dječak dobro, srećom, na zadovoljstvo svih nas, sve je u redu” rekla je direktorica koja je odmah preduzela mjere protiv napadača.

Direktorica je još rekla: “Udaljen je s nastave dok se slučaj ne riješi, a nama je sada najvažnije da je napadnuti dječak dobro i da nam se što prije vrati na nastavu” poručuje ona.

 

 

CRNA HRONIKA