‘STIŽU ĐAVOLJE KOČIJE’, SRBIJA SE NAORUŽAVA DO ZUBA! Vučić trlja ruke, spremaju se za dolazak ‘zvijeri’: Pokazat će novu ubojitu silu

Predsjdnik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija kupiti još 11 helikoptera Mi-35 od Cipra.

Helikopteri Mi-35, koje Srbi nazivaju još i „Đavolje kočije“, „Krokodil“ ili „Ruski leteći tenkovi“, prvi put su ušli u naoružanje Vojske Srbije prije dvije godine.

Hvale se

Vučić je to najavio tijekom sjednice Skupštine Srbije na kojoj se raspravljalo o Izvještaju o pregovorima sa institucijama samouprave u Prištini od 15. lipnja 2021. do 1. rujna 2022. godine.

 

Zbog vrhunskih performansi, ove letjelice slove za jedne od najboljih jurišnih helikoptera na svijetu, tvrde srpski mediji.

Osnovna namjena helikoptera Mi-35 je izvođenje borbenih djelovanja po ciljevima na zemlji, u okviru zračne vatrene podrške snagama kopnene vojske, odnosno protuoklopna i protupješadijska borba.

Podsjećamo, Srbi su krajem travnja na vojnoj vježbi Vojske Srbije s bojevim gađanjem “Vatreni štit 2022” prvi put prikazali djelovanje protuoklopnih raketa Kornet.

 

Kao da se spremaju za rat

Istovremeno, najavljena je tada nabavka borbenih bespilotnih letjelica Bayraktar od Turske.

“Tražio sam u razgovoru od prije dva dana od predsjednika Turske Erdogana Bayraktare i dobio obećanje da ćemo ih preko reda moći kupiti i uvrstiti u oružje Vojske Srbije”, rekao je Vučić.

 

Vučić je najavio da će vojska i dalje morati osnaživati helikopterske jedinice i bespilotne letjelice – dronove.

Po njegovim riječima, Vojska Srbije ima bespilotne letjelice Vrabac, kao i CH92 manje razorne moći, ali da će se morati nabaviti letjelice CH95 veće razorne moći.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
POTRESNA ISPOVIJEST OCA NASTRADALOG EDINA ZEJĆIROVIĆA: “UBICE SU SE HVALILE TIME ŠTA SU EDINU SVE URADILI”

Sudski postupak koji se vodio protiv ubica Edina Zejćirovića u potpunosti je okončan. Prema pravosnažnoj presudi, dvojici ubica smanjena je Pročitaj više

CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više