Kategorije
VIJESTI

Suljagić reagovao na komentar Brnabić: “Bez imalo ustručavanja: Kuš, marvo!”

Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je povodom izjave u blogu šefa delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johanna Sattlera, a na njen komentar poruku je uputio Emir Suljagič, direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

Sattler je u blogu povodom godišnjice genocida u Srebrenici, između ostalog, napisao da “nakon tolike nehumanosti koja se dogodila u Srebrenici, razumljivo je da riječi kao što je pomirenje zvuče isprazno, ili čak uvredljivo za žrtve. Ne može se očekivati ni od koga da oprosti genocid. I zaista, bez pravde, punog poštovanja i priznanja zločina, žrtava i ljudskih gubitaka, istinsko pomirenje je nemoguće. Ovo važi za sve zločine počinjene tokom rata, a posebno za genocid u Srebrenici zbog posebnog karaktera zločina”.

Na njegove riječi reagovala je Brnabić koja je poručila kako se nada da je došlo do neke greške:

“Šef delegacije EU u BiH, ambasador Johan Satler, kaže da je “pomirenje uvreda za žrtve”. Ponovo: Neko ko predstavlja EU kaže da bi pomirenje bila uvreda za žrtve?!? E, ovo je istinski zastrašujuće i ja se zaista nadam da je ovde došlo do neke greške”, poručila je Brnabić.

Suljagić je reagirao i poručio Brnabić:

“Ana Brnabić je premijer/ka u zemlji koja još uvijek aktivno skriva posmrtne ostatke državljana Hrvatske, BiH i Kosova. Zemlje koja aktivno skriva osumnjičene za genocid u BiH. Zemlje u kojoj su osuđeni ratni zločinci birani u parlament. Stoga, bez imalo ustručavanja: Kuš, marvo!”, napisao je Suljagić.

 

Napišite Komentar..