SULJAGIĆ SARKASTIČNO PORUČIO AMERIČKOM AMBASADORU: “Nećemo vas ostaviti Rusiji, ali ćemo se pobrinuti da vas Hrvatska drži u bantustanu rezervisanom za muslimane!”

Ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy u intervju za Radio Slobodna Evropa, između ostalog, komentarisao je politiku Rusije prema našoj zemlji i poziciju SAD-a.

Ambasador je naglasio da je privrženost SAD-a Bosni i Hercegovini trajna.

“Želim podsjetiti na ono što je rekao sekretar Blinken (Anthony) u svom svjedočenju pred Kongresom. Mi ne odlazimo, nećemo nestati, održaćemo svoje međunarodno prisustvo ovdje, i naše međunarodno vojno prisustvo. Mislim da je to veoma važno uzeti u obzir kada se procjenjuje sigurnosno stanje ovdje”, rekao je Murphy.

 

Dodao je da SAD i EU neće ostaviti BiH Rusiji. “To neće biti ishod ovdje”, rekao je Murphy.

Na ove riječi američkog ambasadora osvrnuo se večeras na svom Twitter profilu Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica.

“Nećemo vas ostaviti Rusiji, koja do vas ne može ni dobaciti, ali ćemo se zato pobrinuti da vas Hrvatska, koja je držala koncentracione logore u vašoj zemlji pune vaših sunarodnika, kolonizira i zauvijek drži u bantustanu rezervisanom za muslimane”, poručio je sarkastično Suljagić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
UŠASNA TRAGEDIJA: VOZAČ UMRO ZA VOLANOM, POVRIJEĐENO JOŠ PET OSOBA

Vozač (59) GSP preminuo je večeras tokom vožnje u Beogradu. Kako saznaju mediji, sve se odigralo na ulgu Trgovačke i Pročitaj više

Dejan priznao da je prešao u islam, ali sve Dalilino spalio: Ni mrtav se ne bih pomirilo s njom! Ovo su mu planovi s frizerkom!

Dejan Dragojević, koji je priznao da je promijenio vjeru u islam, na sve načine pokušava da svoju vezu sa frizerkom Pročitaj više

Počelo je snimanje filma o legendarnom Džeju Ramadanovskom: Evo ko tumači glavnu ulogu, a u pitanju je poznati denser!

Film o pokojnom pjevaču, Džeju Ramadanovskom, počeo je da se snima prije dvije nejdelje, a denser, koji će ga glumiti Pročitaj više

SVI SU TI SPAVALI SA ŽENOM, CEO STRUČNI ŠTAB! Murinjo mu surovu istinu SASUO U LICE, o onda je između njih SVE PUKLO!

Poznati fudbaler Mesut Ozil odlučio je nedavno da okači kopačke o klin, i ode u zasluženu penziju. Možda mu je ovo i Pročitaj više