SUTRA DŽENAZA NASTRADALOM POLICAJCU ERVINU KARIĆU: PREMINUO U POLICIJSKOM AUTOMOBILU

Tragedija koja se desila početkom ovog mjeseca u Americi potresla je građane Bosne i Hercegovine. Mladi Ervin Karić (25) pronađen je mrtav u policijskom automobilu.

Preselio na ahiret dana 2.8.2022. godine u 25. godini života. Dženaza namaz će se klanjati dana 14.8.2022. godine poslije ikindije namaza na mezarju Kavgara u Kikačima.

Iza nastradalog Ervina ostao je otac Salko, majka Azemina, vratk Refik i ostala mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji.

Podsjećamo Ervin Karić preminuo je 2.8.2022. godine u policijskom automobilu. Bio je mladi policajac kojeg su pronašli u beživotnom stanju u svom vozilu u blizini policijske stanice u Concordu (Amerika) piše Crna-Hronika.

“S velikom tugom javljamo da je naš novi policijski službenik Ervin Karić prerano preminuo. Dana 2.8. oko 14:45 policajac Karić pronađen je mrtav u svom vozilu u blizini policijske akademije u Concordu. Ova se tragedija nije dogodila u krugu akademije ili za vrijeme nastave. Naša sućut njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima te svima koji su pogođeni ovom tugom. Jedinica za teške zločine državne policije New Hampshirea istražuje ovaj incident. Tijelo policajca Karića odvezeno je na obdukciju u Ured medicinskog istražitelja u Concordu. Uzrok smrti nije potvrđen iz Ureda sudske medicine, ali možemo izvijestiti da smrt nije sumnjiva, te nema opasnosti za javnost od ovog događaja. Policajac Karić jako se svidio njegovim kolegama u policijskoj postaji Bow i brzo je postao dio obitelji naše policijske uprave. Nedostajat će im. Počivaj u miru službenik Ervin Karić.” – izjavili su iz Bow NH Policijske stanice piše Crna-Hronika.

Kako saznajemo od porodice nastradalog mladića, ovo je bio nesretan slučaj. “Šta da vam kažem. Nesretan slučaj. Pištolj sam opalio, teško ranio našeg Ervina koji je od toga preminuo. Nije se ubio. ” – izjavili su bliski članovi porodice nastradalog policajca.

Na stranici Gofundme održana akcija pomoći porodici Karić kako bi se Ervinovo tijelo prebacilo u Bosnu i Hercegovinu, gdje će se obaviti dženaza. Skupljeno je 17.732 dolara ili više od 33.691 KM.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više