SVE JE MOGUĆE U BH. POLITICI: DF u Zenici koalirao sa zastupnicom koja je Komšića nazivala „zadnjim smećem“

VIJESTI

Taj svoj stav Renić je sa javnošću podijelila 2019. godine, dok je bila zastupnica i članica Predsjedništva Naše stranke.

“Kako Komšić uvijek potvrdi moje mišljenje o njemu kao zadnjem smeću? Samo ga dopuni informacijama da voli baklavu i da mu je obilazak BiH od Sarajeva do Vlašića”, napisala je Renić na svom Facebook profilu u februaru 2019. godine.

U međuvremenu je promijenila stranački dres, pristupila je stranci Fuada Kasumovića, koja je prije nekoliko dana potpisala koalicioni sporazum sa Demokratskom frontom o formiranju vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu.

Kada je vlast u pitanju, Renić i njenim stranačkim kolegama nije bio problem koalirati sa strankom osobe koju smatraju „zadnjim smećem“. U dogovorenoj koaliciji u ZDK je i bivša stranka Sanje Renić, Naša stranka, kojoj bi u novom sazivu Vlade ZDK, prema informacijama objavljenim u medijima, trebalo pripasti Ministarstvo za pravosuđe i upravu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Nakon što je Renić Komšića nazvala „zadnjim smećem“, oglasili su se iz Kantonalnog odbora Demokratske fronte ZDK, zatraživši od Naše stranke da osude, kako su kazali, taj sramni čin.

“Teške uvrede izrečene u javnom prostoru na račun člana Predsjedništva BiH od strane izabrane zastupnice u Skupštini ZDK bez epiloga koji pokreće pitanje odgovornosti sve dalje napore u pravcu korektne saradnje BH bloka u ZDK čini upitnim”, pisalo je u saopćenju Demokratske fronte.

Naša stranka nije osudila taj čin, niti je sankcionisala Renić, koja je u maju ove godine napustila tu stranku jer, kako je kazala, nije dobila podršku u borbi protiv korupcije.

Nekoliko mjeseci kasnije, u novembru 2022. godine, Renić i njena nova stranka BHI – Kasumović Fuad, Naša stranka i Demokratska fronta potpisale su sporazum o formiranju vlasti.