TEGELTIJA LIKUJE NAKON PORAZA ZMAJEVA NA EUROBASKETU: „Iz neuspješne države ne mogu proizaći reprezentativni sportski uspjesi…“

Za razliku od Dodikovog savjetnika, svi mediji u regionu ali i oni u Evropi hvalili su igru reprezentacije BiH koja je na Eurobasketu senzacionalno pobijedila evropske prvake Sloveniju i ispisala povijest.

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je odigrana utakmica petog kola Eurobasketa između Bosne i Hercegovine i Litvanije.

Košarkaški Zmajevi su poraženi i napuštaju turnir, a nakon utakmice, Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nije imao lijepe riječi za bosanskohercegovački sport i državu u kojoj živi.

-Iz nespješne države ne mogu proizaći reprezentativni sportski uspjesi, posebno ne u kolektivnim sportovima. BiH ima 1,5 milon više stanovnika od Slovenije, skoro jednako kao Hrrvatska, duplo manje od Srbije, isti ili sličan mentalitet i talenat za iste sportove ali je neuspješna država i tu je razlika“, poručio je Tegeltija.

 

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je jučer u Kelnu od Litvanije sa 87:70, u susretu posljednjeg petog kola B-grupe Eurobasketa.

Reprezentacija BiH nije uspjela izboriti plasman u osminu finala te sa tri poraza i dvije pobjede u grupnoj fazi završava nastup na smotri najboljih reprezentacija Evrope. Usprkos svemu, košarkaški Zmajevi su pozitivna priča na Eurobasketu, a za razliku od Dodikovog savjetnika, svi mediji u regionu ali i oni u Evropi hvalili su igru reprezentacije BiH koja je na Eurobasketu senzacionalno pobijedila evropske prvake Sloveniju i ispisala povijest.

(SB)

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
POTRESNA ISPOVIJEST OCA NASTRADALOG EDINA ZEJĆIROVIĆA: “UBICE SU SE HVALILE TIME ŠTA SU EDINU SVE URADILI”

Sudski postupak koji se vodio protiv ubica Edina Zejćirovića u potpunosti je okončan. Prema pravosnažnoj presudi, dvojici ubica smanjena je Pročitaj više

CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više