Kategorije
SPORT

TENISKI TERENI U VISOKOM IZGLEDAJU SJAJNO I SPREMNI SU ZA OTVARANJE: Đoković uzbuđen – “Jedva čekam da dođem!” (FOTO, VIDEO)

Nakon osvojenog Wimbledona Novak Đoković okreće se nešto lakšim sportskim izazovima. Nakon što je još jednom oduševio svijet svojim briljantnim partijama stiže u Visoko gdje će prisustvovati otvaranju teniskih terena.

U razgovoru za Sportklub Đoković je na šaljiv način prokomentarisao svoj dolazak u ovaj bosanskohercegovački grad.

“To je prvi veliki turnir koji me očekuje”, rekao je Đoković uz smijeh i dodao:

“Borba ex Yu šampiona. Otvorit ćemo te terene u Visokom za nekoliko dana, bit ću tu. Sutra idem u Beograd, otac je nešto organizovao, nešto priprema, ja sam morao da se povinujem, da prihvatim. Poslije toga ću biti u Visokom, jedva čekam, pravo da vam kažem. Raduje me svaki put kada odem tamo i uživam u tom mjestu”, rekao je Đoković.

 

Na proljeće ove godine počela je izgradnja teniskih terena u Visokom, a radovi su skoro gotovi. Ostalo je još samo nekoliko sitnih detalja u uređenju cijelog ambijenta.

Bosni i Hercegovini nedostaje kvalitetnih teniskih terena i infrastrukture za najpopularniji individualni sport na ovim prostorima, a to će se promijeniti izgradnjom dva visokokvalitetna terena u Visokom.

Posebno se to odnosi na teren s tvrdom podlogom, koji bi trebao biti po uzoru na njujorške terene na kojima se organizuje US Open, pošto takvih terena u našoj zemlji nema. Također, bit će izgrađen i jedan teren sa zemljanom podlogom, po uzoru na one s Roland Garrosa.