TEŠKE RIJEČI SHAQUILLEA O'NEALA O NAŠEM KOŠARKAŠU: "Želim se obratiti Jusufu Nurkifu... Nurkiću, kako god se zvao" (VIDEO)

TEŠKE RIJEČI SHAQUILLEA O’NEALA O NAŠEM KOŠARKAŠU: “Želim se obratiti Jusufu Nurkifu… Nurkiću, kako god se zvao” (VIDEO)

SPORT

Shaq je burno reagovao kada je čuo kako naš košarkaš želi tužiti Draymonda Greena zbog vrlo grubog prekršaja na nedavnoj utakmici Phoenixa i Golden Statea.

Draymond Green je tada iz okreta udario Jusufa Nurkića koji je pao na parket, a NBA liga ga je suspendovala na neodređeno.

Shaquille O’Neal je odmah stao na stranu zvijezde Golden State Warriorsa uz poruku da Green uopšte ne treba biti kažnjen.

Uz to je bio i vrlo oštar prema bh. košarkašu, kojem je u početku izlaganja pogriješio prezime – očigledno namjerno, jer je teško vjerovati da ga ne zna izgovoriti s obzirom da Nurkić već desetak godina redovno igra NBA ligu koju Shaq pomno prati, a uz to je i centar. “Ne znam je li istina ili ne, ali želim se obratiti Jusufu Nurkifu… Nurkiću, kako god se zvao”, počeo je Shaq i nastavio:

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Ne znam je li to istina ili ne, ali priča se o podizanju prijave protiv Draymonda Greena. Imam problem s tim. To samo pokazuje kako si mekan. Uništit ćeš sve ono što sam ja napravio od visokih košarkaša. Razlog, gospodine, što te je Draymond udario je taj što zna da mu nećeš uzvratiti. Mekan si što si uopšte i pomislio da podigneš tužbu.

Ovo je nešto što bih ti rekao u lice ako bih te vidio. Ne možeš tužiti nekoga, samo moraš podići svoje veliko dupe i nekom uzvratiti udarac. Šta misliš o tome, mekani?”, poruka je Shaqa Jusufu Nurkiću.

Slobodna Bosna