TEŠKO MU JE, NAPADI STIŽU SA SVIH STRANA: Hrvatski sabor raspravlja o opozivu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića

Hrvatski sabor, na prijedlog 33 opoziciona delegata, raspravlja o opozivu premijera Andreja Plenkovića, prvi put otkako je u oktobru 2016. preuzeo tu dužnost.

Pitanje povjerenja Plenkoviću inicirao je Domovinski pokret koji je, u saradnji s ostalom opozicijom, prikupio potrebne potpise da se taj prijedlog nađe u saborskoj proceduri. Opozicija navodi da su brojni razlozi za premijerov opoziv – “od afere Janaf, preko milijardu kuna izvučenih iz Ine i zatvaranja sisačke Rafinerije, izostale obnove i zdravstvene reforme do afere s porukama iz Plenkovićevog najužeg kruga u vladi”, prenosi Index.hr.

 

Ivan Penava iz Domovinskog pokreta obratio se u saboru na početku rasprave kako bi obrazložio prijedlog za opoziv Plenkovića koji je pokrenuo DP.

“Republika Hrvatska ne ide u dobrom smjeru. Toliki su dokazi na svakom koraku da je nemoguće hodati kroz život i ne spoticati se o njih”, rekao je i zahvalio “svim kolegama iz oporbe na podršci u prijedlogu”, prenose Nezavisne novine.

Vlada odbija sve navode iz opozicionih prijedloga kao neutemeljene i ističe da nema osnove za izglasavanje nepovjerenja premijeru.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više