“TO MOŽETE OKAČITI MAČKU O REP”: Žestoka reakcija Emira Suljagića na vijesti sa sastanka Plenkovića i Schmidta

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je na Bledskom strateškom forumu s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom o situaciji u Bosni i Hercegovini uoči Općih izbora.

“Podupiremo njegova nastojanja da BiH učini funkcionalnijom i stabilnijom zemljom, u kojoj Hrvatska želi da sva tri konstitutivna naroda budu jednakopravna”, poručio je Plenković na Twitteru.

 

Njihov sastanak na Twitteru je prokomentarisao i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

“Christian Schmidt nije Otto von Bismarck. BiH nije Namibija. Godina nije 1884. Sve što ste jedni drugima rekli o našoj zemlji i o nama možete okačiti mačku o rep. Razgovarati o nama bez nas – to ne daje ruke već izvjesno vrijeme. Što prije to shvatite, prije ćemo se dogovoriti”, napisao je Suljagić.

 

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više