TRAGEDIJA U KRAJINI: PREMINULA MLADA DJEVOJKA MEDIHA MURATOVIĆ (22)

VIJESTI

Bosnu i Hercegovinu ali i Krajinu potresna je vijest o tragičnom slučaju u porodici Muratović u kojoj je preminula mlada djevojka Mediha rodom iz Krasulja općina Ključ.

Kako saznaje portal Crna-Hronika Mediha Muratović primjena je u Kantonalnu bolnicu “dr. Irfan Ljubijankić” zbog stomačnih komplikacija. Ova dvadesetdvogodišnja djevojka cijeli život borila se za svoj život, tako što je i sama sudjelovanja u brojnim dobrotvornim akcijama kako bi dobila novo srce.

Od preminule Medihe Muratović oprostio se i humanista Ermin Cuco Karić koji je duži niz godina bio podrška preminuloj djevojci.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Danas sam čuo da je naša Mediha Muratović primljena u bolnicu Bihać zbog neke bakterije u stomaku. Od ponedeljak kaže njen momak je vodaju po bolnici dok nije pala u komu, večeras ovaj prelijepi pupoljak, duša draga otišla je na bolji svijet. Pišem a nemam daha, tresem se od tuge ne mogu da vjerujem draga Mediha!

Ovo slatko dijete je propatilo kroz život, život je nije mazio, poslije onako teške operacije srca gdje su je svi otpisali ona se izborila i izrasla u jednu prelijepu djevojku! Uvijek skromna i neiskvarena duša je bila naša Mediha! Šokiran sam! Drago dijete neka ti dragi Allah podari Dženet jer si zaslužila a familiji sabur!” – izjavio je Ermin Cuco Karić.

Draga Mediha, kćeri draga! 33 dana sam sa tobom sproveo u bolnici KOÇ u Istanbulu kao sa svojim djetetom, bilo je svega ali smo izašli ko pobjednici tada! Ispratio sam te drago dijete sa suzama u oćima tada a nažalost pišem u još većim suzama drago dijete ali sada boli vše nego onda! Nikad te neću zaboraviti Dzenetske ptico,otišla si prerano da ti dragi Allah podari Dženet a familiji sabur !