TRAGEDIJA U LAKTAŠIMA: MLADIĆ (22) NIJE IZDRŽAO ISMIJAVANJE ZBOG VIDEO KLIPA, PA SI ODUZEO ŽIVOT

VIJESTI

Još jedna potresna situacija desila se u Bosni i Hercegovini u kojoj je ugašen mladi život iz Banjaluke. Kako je na društvenoj mreži postavljen video klip pod nazivom “Molba za rad na benzinskoj pumpi” u kojoj radnik benzinske pumpe ismijava mladića dok ovaj popunjava “prijavu za posao”.

Nakon što je video klip postao virala, ovaj mladić nije mogao izdržati ismijavanje, te je odlučio da si oduzme život. Mladić Mladen imao je samo 22. godine.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je Dražana Pejakovića, borca za radnička prava u Bosni i Hercegovini koji je nažalost potvrdio ovu tužnu informaciju.

“Počivaj u miru mladi čovječe.
Dobio sam video, te moram da vam kažem kako moramo imati vise empatije za druge i razumijevanja i da se ovako nesto vise nikad ne ponovi. Svi znamo kako je teško otići i tražiti posao, koliko je stresan sam intervju, da od poslodavca dobijemo razno razna glupa pitanja, ali ako još kao kolege radimo ovakve stvari onda nije dobar ishod za nikoga radnika.

Stop nasilju nad radnicima, a ovima koji su zbog snimka poslali u smrt mladog čovjeka mogu poručiti “njegova smrt je vama na duši”. Ja isto video snimak neću dijeliti.” – izjavio je Dražan Pejaković.

Za jedan dan i radost i tuga… 😔

Danas sam napisao jednu od najlljepših priča kojoj sam svjedočio, a sada pišem jednu od najtužnijih priča i nevjerovatnoj ljudskoj gluposti. Jedan vrijedni dječak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu (zbog video snimka koji se dijelio na mrežama, izvršio je samoubistvo), pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mjesto, gdje ima ljudi… Nadam se, da će na tom putu dobiti svoja krila i da će odletjeti u raj, da mu se povrijeđena dječija duša smiri…

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Ne znam osobu koja je napravila ovaj snimak, ali znam porodicu dječaka koji je “ispunjavao formular” za posao i molim se Bogu da im dadne snage… 😔 Mladen Dulić (dječak sa snimka), je danas zauvijek otišao…, a samo je tražio posao…

Zadnje što je rekao je:
“Ne mogu ja ovo izdržati”

Mirno spavaj dobri dječače, neka te anđeli čuvaju.

I molim vas sve, da ova objava bude bez ružnih komentara jer je ovo i molitva dragom Bogu da mu oprosti grijehe, ako ih je tako mlad imao.

Molim vas da ovu objavu svi podijelite na sve strane svijeta, da zamolite, da se ovaj video ne dijeli dalje i da mu se mrtvom niko više ne smije!!!”