Tragedija u Tuzli: Muškarac ubio suprugu pa pucao u sebe, ljekari mu se bore za život

CRNA HRONIKA

U Tuzli se u ulici Maršala Tita jutros dogodila porodična tragedija u kojoj je jedna osoba izgubila život dok se drugoj ljekari na UKC-u Tuzla bore za život. Naime, kako nezvanično saznaje Tuzlanski.ba muškarac inicijala S.M. iz vatrenog oružja usmrtio je suprugu nakon čega je pucao u sebe u namjeri da i sebi oduzme život.

Kako je iz Uprave policije MUP-a TK saopćeno za Tuzlanski.ba službenici policije jutros u 08:00 sati zaprimili su prijavu da su se iz stana u ulici Maršala Tita čula pucnjava iz vatrenog oružja. Izlaskom na mjesto događaja, u stanu je zatečeno beživotno tijelo ženske osobe i muškarac sa povredama nanesenim iz vatrenog oružja. Muškarac je prevezen u UKC Tuzla i trenutno se nalazi na intezivnoj njezi gdje mu se ljekari bore za život.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Pacijent hospitaliziran u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Primljen je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju” – kratko je saopćila glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Uviđajne radnje obavljaju dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla. Istraga u vezi s ovim događajem je u toku.

(Tuzlanski.ba)