Kategorije
VIJESTI

Transrodnu zatvorenicu morali premjestiti u muški zatvor jer je napravila djecu dvjema ženama

Ustanova s 800 zatvorenika počela je primati transrodne žene, uključujući one koje tek trebaju biti podvrgnute operaciji promjene spola nakon prošlogodišnje tužbe

Transrodna zatvorenica zbog koje su zatrudnjele dvije zatvorenice u jedinom ženskom zatvoru u New Jerseyju premještena je u muški zatvor, prenosi Daily Mail.

Demi Minor (27) služi 30-godišnju kaznu jer je nožem izbola muškarca (69), koji je bio njen udomitelj. Njen slučaj postao je poznat javnosti u travnju kada je Odjel za zatvore u New Jerseyju otkrio da je odgovorna za trudnoću dviju zatvorenica.

Minor je 2020. godine započela promjenu spola. Ustanova s 800 zatvorenika počela je primati transrodne žene, uključujući one koje tek trebaju biti podvrgnute operaciji promjene spola nakon prošlogodišnje tužbe. Sada imaju 27 trans-zatvorenika.

– Prihvatila sam da sam u muškoj ustanovi, ali nisam prihvatila niti ću ikada pristati da sam bilo što drugo osim žene koja je slučajno transrodna – napisala je na svom blogu, na kojem se osvrnula i na zlostavljanje od strane zatvorskih čuvara. Kaže da su je često maltretirali i da su je namjerno oslovljavali s ‘on’.

Minor je optužila zatvor da joj je nanio nepopravljivu psihičku štetu.

– Ne znam kako je živjeti kao muškarac i odbijam se ikada vratiti takvim navikama ili ponašanju – napisala je. Sad su je premjestili u muški zatvor.

Napišite Komentar..