TRAVNIČKI GIGANT POSLAO RADNICE KUĆI: “NISU HTJELE OSTATI PREKOVREMENO SAD IH ČEKA OTKAZ?”

VIJESTI

Neugodnu situaciju doživjeli su radnice iz Travnika koje su otišle kući plakajući. Rade za 600KM, imaju topli obrok od 8KM a uskoro bi mogli ostati bez posla zbog odbijanja prekovremenog rada.

Redakciji portala Crna-Hronika poslali su potresno pismo.

“Danas je mnogo žena u Travniku oplakalo na svom radnom mjestu i otišlo svojim kućama nasekirano, uplakano, svojim najmilijim. Jučer nisu htjeli ostati prekovremeno poslije 15 sati iz razloga što njihova firma iz radnika izvuče i zadnji atom snage.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Radi se o 40 žena iz Travnika. Svi su pod suspenzijom do iduće sedmice da bi se zastrašio ostatak radnika koji nažalost i dalje radi u takvom robovlasničkom sistemu.

Dok ozbiljniji poslodavci daju 1080 KM pomoći svojim radnicima ovako se ponaša vrh uprave prema svojim radnicima koji su im i izgradili sve, svojim rukama. Ovakav teror prema radnicima,zastrašivanje, neosnovane suspenzije, u vrijeme kada je na ovim prostorima sve manje radne snage ne može se prešutiti.

Zato od Vas kao neovisnih novinara tražimo da ovo objavite i upoznate javnost na nasilje nad radnicima. Pozivamo sve radnike da stanu uz svoje kolege jer sutra će biti u istoj situaciji. Stop nasilju nad radnicima!” – izjavila je grupa radnika iz Travnika