TROJICA MLADIĆA IZ SREBRENIKA SE OTROVALI U NEUMU. SMJEŠTENI SU NA UKC TUZLA

Trojica 20-godišnjaka iz Srebrenika prije dva dana boravili su u Neumu, prilikom čega su se otrovali pićem. Portalu “Avaza” javio se član porodice jednog od mladića (op.a. identitet poznat redakciji) koji je prepričao sve ono što su mladići doživjeli posljednjih dana.

– Mladići žive u Srebreniku i školski su drugovi, ja živim u blizini njih. Djeca su za primjer – kazao je član porodice.

Oštećenje želuca

Kako tvrdi za portal “Avaza”, mladići su danas dovezeni na Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC) i ustanovljeno je da imaju oštećenja želuca.

– Taj dan kada su stigli u Neum, željeli su izaći u kafić koji je najposjećeniji u Neumu. Nisu mogli ući u kafić, jer je trebalo unaprijed da se rezerviše mjesto. Oni su sutradan otišli oko podne i rezervisali tri mjesta kako bi navečer izašli u lokal. Došli su oko 10 sati navečer. Naručili su kiselu vodu i vino. To im je bilo prvo piće. Međutim, kada je jedan od mladića nasuo kiselu u vino, to mu je imalo veoma čudan okus – tvrdi član porodice.

Kako navodi dalje, on je pomislio da je takvo piće. Mladić koji ne pije alkohol, nasuo je kiselu u čašu i malo popio.

– Počeo je da se guši. Nije imao zraka. Mahao je rukama. Tada je kazao „Šta je ovo?“ – priča naš izvor.

Dalje dodaje da je drugi od mladića koji je probao kiselu, imao istu reakciju.

Jedan od mladića ima najveće oštećenje želuca.

– Danas je gutao sondu. Snimali su mu želudac. Jako teško je sve to podnio. Grlo mu je sprženo. Ne može da guta – kazao je naš izvor.

Nije progutao piće

Treći momak, na svu sreću, nije progutao to piće, jer ga je ispljunuo. Shvatili su da nešto nije uredu. Bocu tog pića odnijeli su u apartman gdje vidjeli da je tečnost žute boje i neugodnog mirisa. Mladići su pokušali sanirati odvratan okus mlijekom, ali im je bilo sve gore i gore.

– Potom su pozvali hitnu pomoć, prilikom čega su su im iz hitne, kazali „samo ste se napili, ne dolazimo zbog toga“ – kaže naš sagovornik.

Nadalje, izvor tvrdi da su ostali članovi porodice došli automobilom po trojicu mladića. Mladići su prenoćili u mostarskoj bolnici gdje im je četiri puta ispiran želudac i primali su infuzije.

Ljekari u Mostaru su mladićima kazali: “Da ste samo popili još po jedan gutljaj, to bi bio kraj za vas”

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SANJU VULIĆ UHVATILA VELIKA PANIKA: “Amerika štiti one koji mi prijete”

Pričajući o slobodi govora, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Sanja Vulić, navela je Pročitaj više

PIJAN I DROGIRAN PREGAZIO ŽENU PA POBJEGAO

D. B. (39) iz Futoga lišen je slobode zbog sumnje da je pregazio ženu K. S. (84) na raskrsnici ulice Pročitaj više

ŽELJKA CVIJANOVIĆ OSUDILA NAPAD NA POVRATNIKE: “Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u RS-u”

Ona je pozdravila brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva. Predsjedavajuća Pročitaj više

Sin napadnutih povratnika: Najvažnije je da se majka i babo oporave, oni su jedini istinski povratnici tu

Hasib Memišević, sin Fadila i Ajše Memišević koji su brutalno pretučeni u selu Omeragići kod Višegrada, kazao je u izjavi Pročitaj više