Kategorije
VIJESTI

TROJKA ODGOVORILA SDA-U: VAŠE LICEMJERJE NE MOŽE SAKRITI NI HILJADU NAMAZA. SREBRENICA VAM SLUŽI ZA LIČNU ZARADU

“Povodom posljednjih prljavih predizbornih napada na najistaknutije kadrove Trojke, u koju svrhu se zloupotrebljava i genocid, ovim putem želimo razjasniti odgovor na sljedeće pitanje: Šta su SDA-u povratnici i Srebrenica?”, navodi se u saopćenju.

Naime, kako su istaknuli SDA-u je Srebrenica Srebrena malina – biznis.

“To je biznis registrovan u Srebrenici kako bi se na patnji i saosjećanju za žrtve genocida ukrali novci namijenjeni drugim žrtvama, žrtvama pandemije Covid-19.

SDA-u je Srebrenica mjesto trgovine najsvetijim. Prodali su i reviziju presude za genocid, i još požurili u Srbiju da o tome izvjeste “poslovnog partnera” Vučića.

SDA-u su povratnici prilika za brzu zaradu. Sjećamo se kako je nana Fata Orlović javno rekla da joj je potpredsjednik SDA tražio od nane Fate Orlović da ostavi crkvu, nudio joj mito, da uzmu i podijele novac ako pristane na ostanak crkve u njenom dvorištu!

SDA-u su povratnici šansa za preprodaju bolesnih junica od još bolesnijih političara, piše Raport.

SDA-u je bitan 9. januar, jer su više puta glasali za budžet entiteta RS sa predviđenim sredstvima za slavljenje ovog praznika zločina i genocida.

SDA je “pomogla” da se u Srebrenici zatvore dvije velike firme koje su zapošljavale povratnike, a Trojka s partnerima je u KS usvojila zakon koji podržava privrednike koji zapošljavaju povratnike.

SDA-u je Srebrenica bitna do izbora, a onda poslije izbora: koalicija sa SNSD”, naveli su u saoćenju.

Između ostalog, dodali su kako su SDA negatori genocida prirasli srcu.

“SDA-u je toliko stalo do povratnika i Srebrenice da su glasali za izbor negatora genocida u Dom naroda BiH. Izabrali su Dušanku Majkić kako bi SNSD-u dali punu kontrolu nad klubom Srba, ali i Domom naroda, da mogu nesmetano blokirati sve zakone kojim se podržavaju žrtve, a kažnjava veličanje genocida.

Toliko su im negatori genocida prirasli srcu da su i u Domu naroda FBiH glasali za SNSD-ovog Dragu Puzigaću za potpredsjednika Doma, umjesto Zlatnog ljiljana Slaviše Šućura. Taj isti Puzigaća je blokirao usvajanje zakona koji bi deblokirao vlast u FBiH.

Zato, uzalud vam trud politički manipulatori, koji zloupotrebljavate čistotu vjere i svetost žrtava za vaše nečasne poslove. Vaše licemjerje ne može sakriti ni hiljadu namaza u prvom safu. Vrijeme je da odete, a da dođu oni koji se iskreno bore za narod, a ne za svoje lopovluke”.

CrnaHronikInfo