TUĐMANOV RATNI OBAVJEŠTAJAC IVO LUČIĆ: “Američka politika je vrlo pragmatična i odlučila se na jačanje hrvatske strane u BiH!”

VIJESTI

“Dio bošnjačke politike unitarističko-nacionalističko-islamističke, kako god je zvali, loši su učenici srpske politike. Razlog tome je što sve rade lošije nego Srbi, a nemaju resurse niti kapacitete. Nemaju JNA, miliciju ni sustav koji je to na neki način kod Srba mogao utjerati, a loše su završili”, kazao je u programu mostarske televizije “HB” Ivo Lučić, visokorangirani ratni obavještajac hrvatskog SIS-a (Sigurnosno-izvještajna služba) za područje tzv. Herceg-Bosne.

“Neće nama Izetbegović određivati što su hrvatska prava. I neće on određivati što ćemo mi to dobiti. Naša prava su zajamčena ustavom i mirovnim sporazumima. Mi smo se za njih borili i izborili. Nema on za to snage. Može se on prebrojavati koliko god hoće. Te tlapnje o nekakvim dronovima pokazuju iluzornost te politike i jedno potpuno odsustvo od stvarnosti. I doista mislim da se s takvom politikom i takvim političarima Bošnjaci nisu usrećili, a naravno nema sreće niti za ostale”, rekao je Lučić.

Naveo je kako je “ta politika” prokazana i ogoljena i nema budućnosti.

“Mislim da je važno da bošnjački narod i bošnjačka politika zna da BiH može napredovati jedino oslanjanjem na Zapad, EU, NATO, Hrvatsku i oslobađanjem od radikalnih političara.”

Kaže kako stabilnost BiH leži u normaliziranju političkih odnosa između Bošnjaka i Hrvata.

“Ukrajina je bitno promijenila relacije u svijetu, Europi i odnos prema BiH. Američka politika je vrlo pragmatična. I oni su u jednom trenutku vidjeli da bi moglo doći do problema. Oni te probleme ne žele jer znaju kao je to izgledalo 90-ih godina. Odlučili su povući poteze kako bi vratili stabilnost, a to znači prije svega jačanje hrvatske strane da zadrži svoju ustavnu poziciju jer znaju da se ona ne može dokinuti na miran način. Oni bošnjački radikali koji su mislili da će nekakvim svojim govorčićima, tekstovima i prijetnjama uplašiti Hrvate pa ćemo se mi kao sada pogubiti i pobjeći jednostavno nisu realni”, rekao je Lučić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

On ističe kako je problem bošnjačke političke scene što se između sebe ne može konsolidirati. Nisu sigurni jesu li nacionalne ili građanske stranke.

“Ako gledamo neutralno onda vidimo da su itekako nacionalne. Dobivaju glasove bošnjačkih birača. DF, SDP i SDA su bošnjačke nacionalne stranke s tim da su neke od njih nacionalne, nacionalističke, a neke su, poput DF-a šovinističko-fašističke.”

Rekao je kako je pozicija Željka Komšića u Predsjedništvu BiH protivustavna i kako se protivi zdravom razumu.

“Da Ustavni sud BiH radi svoj posao i da međunarodna zajednica želi do kraja razriješiti stvari bilo bi najjednostavnije njegovu poziciju dokinuti”, rekao je Lučić.

U povodu godišnjice zločinačkog projekta tzv. Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne naveo je kako je osnovana iz solidarnosti prema stradanjima Hrvata u Hrvatskoj, kao politička poruka Bošnjacima i ostalima da Hrvati u BiH ne žele ostati u krnjoj Jugoslaviji te kao poruka da će se Hrvati braniti od srpske agresije.

“Nije nastala kao oblik secesije ili pokušaj izdvajanja dijela BiH. Upravo iz želje da Hrvati mogu živjeti i preživjeti u BiH formirana je poslije HR HB, a nakon toga je Washingtonskim sporazumom ugrađena u Federaciju BiH”, rekao je Lučić koji spada u red novijih hrvatskih revizionističkih historičara, a svojim političkim vezama i “zaslugama” obezbijedio je sebi i radno mjesto u Hrvatskom institutu za povijest.

Slodobna Bosna