U DF-u VIŠE NE ŽELE ČEKATI, POZIVAJU I DRUGE STRANKE: “Spremni smo na nove proteste, sve posljedice snosi visoki predstavnik!”

Zastupnici Demokratske fronte Zlatan Begić i Dženan Đonlagić u izjavama nakon posjete OHR-u gdje je trebalo doći do sastanka sa Visokim predstavnikom Christianom Schmidtom koji je “pobjegao” ispred delegacije DF-a, kazali su odgovarajući na pitanja novinara da su spremi zajedno sa drugim strankama ponovo pozivati na proteste ukoliko se krene u nametanje Izbornog zakona.

„Pozivamo Schmida da se pogledamo u oči, javno, a ne iza pet zatvorenih vrata OHR-a gdje se kuju planovi o stvaranju Palestine u BiH“, kazao je zastupnik DF-a u PS BiH i profesor Ustavnog prava Zlatan Begić.

On je kazao da su apsolutno spremni na nove protesta te istakao da će s tim u vezi sve posljedice snositi visoki predstavnik.

„Apsolutno, ali sve posljedice snosi gospodin visoki predstavnik, prvo procesa i načina na koji ga vodi, iza zatvorenih vrata, uz napomenu političkim subjektima da ne treba ništa da govore medijima. Ovaj proces mora biti transparentan, mediji trebaju biti tu, a ne da se u tajnosti razgovara“, rekao je Begić, navodi nap.ba.

Podsjećamo, protesti pred OHR-om održavani su tri dana zaredom krajem jula kada je prvi put otvorena mogućnost nametanja izmjena Izbornog zakona BiH koje bi dodatno etnički podijelile zemlju.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više

OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, Pročitaj više

NIKŠIĆ, IZDAJA I MEĐUNARODNA UVJERAVANJA: Preuzima li Schmidt ekskluzivitet odlučivanja u ime Bošnjaka i ulogu ‘političkog tate’ trojkaša

Današne dogovaranje s HDZ-om i Nikšićeva rečenica nakon tog sastanka zapravo ponajbolje opisuje stanje duha unutar trojka plus koalicije. A Pročitaj više