Ubica iz Mladenovca je opkoljen, ali ne želi da se preda: Ubijeno najmanje sedam osoba

VIJESTI

Srbijanska policija je opkolila muškarca (21) koji je večeras otvorio vatru u Mladenovcu kod Beograda prilikom čega je ubio najmanje sedam osoba.Pucnjava se dogodila nakon 23 sata u selu Dubona kod Mladenovca kada ja napadač otvorio vatru u školskom dvorištu.

On je tu bio sa prijateljima, a nakon što su se posvađali otišao je kući po oružje i otvorio pucnjavu.
Ubio je 21-godišnjeg policajaca i njegovu mlađu sestru, kao i još pet osoba. Broj mrtvih konstantno raste.

Pucnjavu iz automatske puške je nastavio i prilikom pokušaja bijega pa je tako nasumice pucao po gradu, prilikom čega je prema srbijanskim medijima upucao 18 osoba no informacije se mijenjaju kako policija otkriva nove slučajeve.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Potjernica je odmah nakon pucnjave raspisana za Urošem Blažićem, a brojni putevi u okolini Beograda i Mladenovca su blokirani zbog potjere. Opkoljen je u selu Šepšina gdje puca na policiju i odbija da se preda. Stigla je i Žandarmerija sa više od 20 vozila, a lokaciju nadlijeću i helikopteri.

Srbiju je jučer inače potresla strašna tragedija kada je mlađi maloljetnik (13) pokrenuo pucnjavu u svojoj školi na Vračaru gdje je ubio osam vršnjaka i radnika osiguranja. Zbog toga je u Srbiji, ali i BiH proglašen dan žalosti.

Policija je zbog težine slučaja pojačala prisutnost u školama, a tokom dana je iz više od 20 škola u Srbiji prijavljen incident.