UBICE SARAJEVSKIH POLICAJACA ČEKA 100 GODINA ROBIJE?!

Tužilaštvo Kantona Sarajevo će vrlo brzo podići optužnicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Dao iskaz

Na taj način konačno će biti stavljena tačka na istragu dugu skoro četiri godine. Podizanje optužnice ubrzalo je izručenje BiH Save Marinkovića, koji se sumnjiči da je direktni izvršilac ovog krivičnog djela.

On je prije dvije sedmice iz Njemačke izručen BiH i nalazi se u KPZ-u u Sarajevu. Bez njegovog iskaza Tužilaštvo nije moglo kompletirati spis.

Međutim, veliku ulogu u istrazi i dokumentiranju ovog zločina imali su istražitelji MUP-a KS. Na osnovu izvještaja MUP-a KS upućenog Tužilaštvu KS razotkrivena je uloga Marinkovića, ali i još pet osoba, među kojima su i ranije pritvoreni Aleksandar Macan i Marko Trifković Žižan.

Marinković je vjenčani kum Aleksandra Macana koji je u iskazu Tužilaštvu krajem prošle godine, a nakon predaje, rekao da je Sava pucao u policajce, a da su on i Macan krali vozilo.

Čvrsti dokazi

S dolaskom Marinkovića stavljena je tačka na ovaj slučaj iako je negirao da je pucao u policajce. No, Tužilaštvo ima čvrste dokaze da su ove osobe počinile ovaj zločin i očekuje ih višegodišnja robija.

Naime, Marinković bi mogao biti osuđen na 40, a pomagači na po 20 godina. U izvještaju Tužilaštvu prijavljeno je šest osoba. Pet ih je u državi, jedna u Crnoj Gori piše Avaz.

Žižan i dalje šuti

Trećeosumnjičeni Marko Trifković Žižan, koji se nalazi u pritvoru, mjesecima već šuti kao zaliven.

On je direktni očevidac zločina jer je kobne noći kada su krali Golf 6 bio sa Savom i Macanom

CHinfo

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: “RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan”

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić Tokom rasprave na drugoj Pročitaj više

(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

U Podcastu Jedan sat N1 televizije ispričana je nevjerovatna životna priča Branke Vasiljević Todorović iz Zvornika i Nihada Hamzić iz Pročitaj više

EFENDIĆ REAGOVAO NA PORUKU LIDERA SDA: “Ne znam na čemu Izetbegović temelji izjavu kako očekuje da će…”

Naš stav je da imenovanje vlade treba biti riješeno identično kao i na državnom nivou gdje vladu imenuje Predstavnički dom Pročitaj više

“TO JE JADNO…”: Ivana Marić u nevjerici nakon istupa Bakira Izetbegovića…

U obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, predsjednik stranke Bakir Izetbegović ponovo je uzburkao javnost. Ne stišavaju se reakcije na Pročitaj više