Uhapšeno 18 osoba i dva policajca, planirali ubistvo Vučića i njegovog sina

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić rekao je da je danas uhapšeno 18 osoba kriminalne grupe “vračarci” i dva pripadnika policije, te da je ova grupa planirala ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prenosi RTRS.

Cmolić je rekao za RTS da je ova kriminalna grupa vidjela Vučića kao najveću prijetnju i da su se dvoumili da li da ga ubiju ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dijete.

On je naveo da je grupa praćena duže od godinu dan i da tragovi do kojih su došli, kao i saznanja koja imaju na osnovu presretanja aplikacije “Skaj”, zahvaljujući Evropolu i drugim evropskim policijama, pokazuju da su planirali ubistvo Vučića.

Za Nikolu Vušovića, koji se smatra da je vođa “vračarskog” klana, mediji su pisali da je blizak saradnik Veljka Belivuka, takođe vođe kriminalnog klana, kao i da je jedan od najbližih saradnika vođe kavčana Radoja Zvicera, koji je, prema svjedočenju okrivljenog saradnika u predmetu “Belivuk”, planirao atentat na predsjednika Srbije.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Cmolić je naveo da mimo toga policija posjeduje i operativna saznanja, informacije do kojih dolazi radom na terenu.

“Upoređivanjem njih, dolazimo do tačnih podataka na koji način je to trebalo da bude, ko su upleteni ljudi, o kojoj cifri se radi, tako da nemamo samo posredne dokaze, imamo i neposredne, kao i živu reč”, istakao je Cmolić.

Prema njegovim riječima, jedan broj osumnjičenih nalazi se u bjekstvu, u Španiji i Dominikanskoj Republici, sa kojom Srbija nema saradnju.

On je dodao da je Nikola Vušević tamo bio uhapšen po crvenoj Interpolovoj potjernici i da mu je tada određen imigracioni pritvor iz kog je volšebno nestao.

“Imamo izuzetnu saradnju sa evropskom policijom, pogotovo sa holandskom, francuskom i španskom, ali van Evrope nemamo dobru saradnju”, dodao je Cmolić.