Kategorije
VIJESTI

UZBUNA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: “Bošnjačke stranke žele cijeli jedan narod eliminirati iz vlasti!”

Mostarski novinar piše kako od jučer traje propagandna kanonada bošnjačkih i probošnjačkih stranaka i medija o toma da visoki predstavnik Christian Schmidt planira nametnuti odluku o izmjenama Izbornoga zakona koje bi trebale biti, kako tvrde isti autori, po volji HDZ-a i hrvatske strane u BiH.

Novinar mostarske redakcije “Večernjeg lista”, Zoran Krešić, blizak lideru HDZ-a Draganu Čoviću, piše kako je došao do informacija prema kojim OHR nastoji eliminirati eskalaciju krize između hrvatske i bošnjačke strane nakon sljedećih izbora.

Mostarski novinar piše kako od jučer traje propagandna kanonada bošnjačkih i probošnjačkih stranaka i medija o toma da visoki predstavnik Christian Schmidt planira nametnuti odluku o izmjenama Izbornoga zakona koje bi trebale biti, kako tvrde isti autori, po volji HDZ-a i hrvatske strane u BiH.

“Istina je da se danima šuška o mogućem raspletu i reakciji OHR-a, no informacije do kojih je Večernjak došao iz diplomatskih izvora govore kako se u suštini radi na rješenju čiji je cilj eliminirati eskalaciju krize između hrvatske i bošnjačke strane nakon sljedećih izbora. A do toga bi posve sigurno došlo ukoliko bošnjačke stranke realiziraju plan da uz ponovno nametanje hrvatskog člana BiH Predsjedništva, Hrvatima presudnim glasovima Bošnjaka uguraju šestoricu izaslanika za federalni Dom naroda i na taj način cijeli jedan narod isključe iz vlasti”, piše mostarski novinar, tvrdeći da to međunarodna zajednica pokušava spriječiti.

“U međunarodnoj zajednici procjenjuju kako bi takav ishod bio poguban za Federaciju BiH, a onda i za Bosnu i Hercegovinu. U slučaju da bošnjački politički radikali uistinu realiziraju plan o političkom istrebljenju Hrvata u Federaciji BiH nakon izbora ne bi vrijedio nijedan argument da srpska politika dalje ne zaoštri s planovima za odcjepljenje od Bosne i Hercegovine.  

U suštini bošnjački političari bi samo ubrzali raspad BiH. To ne žele u međunarodnoj administraciji angažiranoj u BiH. Zbog toga je upregnuta medijska i politička mašinerija kojoj je kratkovidni cilj samo eliminirati Hrvate. U suprotnom pak slučaju izmjena Izbornog zakona kojim bi se spriječilo preglasavanje Hrvata vratila bi nakon skoro dva desetljeća BiH na Daytonske postavke, a državu na put k Bruxellesu. Upravo je tu ključan odnos Hrvata i Bošnjaka. Hlađenjem njihovih uzavrelih odnosa najviše bi profitirala država BiH”, zaključuje novinar mostarske redakcije Večernjaka.

SB

Napišite Komentar..