UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Džaferović i Komšić svojom politikom vode BiH u propast, štitićemo Republiku Srpsku…“

Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, izjavio je da su hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović najočigledniji primjer šta bošnjačka politika želi u BiH.

– U BiH postoji grubo kršenje Ustava, te Džaferović i Komšić imaju vrlo jasnu strategiju, a to je politika protiv Srba i Republike Srpske. Oni djeluju vrlo sinhronizovano, kršeći Ustav, ignorišući ga. Donose odluke štetne, ne samo za Srbe nego i za BiH – rekao je Kovačević, gostujući na RTRS-u.

Kovačević je kazao da oni takvim postupcima usmjeravaju politiku protiv Srba.

-Milorad Dodik insistira da se poštuje Ustav BiH, da svi članovi Predsjedništva moraju donositi odluke jednoglasno, a to znači da za važne odluke moraju da glasaju sva tri člana – poručio je Kovačević.

On je naveo da Srbi uvijek pozivaju na dijalog, na poštovanje Ustava, te da Džaferović i Komšić rade na tome da vode BiH ka svome kraju, blokirajući ekonomske projekte.

Reagujući na Dodikovu inicijativu da visoki predstavnik Christian Schmidt bude proglašen personom non grata, Kovačević je naveo da Schmidta ne priznaje ne samo Dodik, nego i svi ostali koji imaju patriotska osjećanja prema Republici Srpskoj.

Kovačević kaže da Schmidt negira dejtonske principe, a to znači postojanje BiH bez Republike Srpske i Srba.

– Nećemo odustati od toga da štitimo interese Republike Srpske. To je nešto od čega ne planiramo da odstupimo i nastavićemo svoju borbu u skladu sa Dejtonskim sporazumom, sa Ustavom BiH i sa Ustavom Republike Srpske – poručio je Kovačević.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
DŽEMALUDIN LATIĆ: “SDA JE UNIŠTIO ALIJA IZETBEGOVIĆ, ONA VIŠE NE POSTOJI”

SDA je uništio Alija Izetbegović, ona više ne postoji – ustvrdio je, između ostaloga, Džemaludin Latić Gost jučerašnje emisije Polis Pročitaj više

OPTUŽBE IZ KREMLJA ZBOG “NEPRIJATELJSKOG ČINA”: “Slovačka je slanjem MiG-ova Ukrajini…”

Rusija je optužila Slovačku za kršenje sporazuma zbog slanja borbenih zrakoplova sovjetske proizvodnje MiG-29 u Ukrajinu. Slovačka, prema sporazumu potpisanom Pročitaj više

JUSUF NURKIĆ: KOLIKO MORAŠ BITI JADAN DA PRETUČEŠ FADILA I AJŠU KOJI SU U OSMOJ GODINI ŽIVOTA I TO ZA PRVI DAN RAMAZANA

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj Pročitaj više

NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više