UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: „To što CIK radi, osim Vlade Rogića, predstavlja ozbiljno kršenje…“

VIJESTI

-Nastavlja se teško nezakonit rad Centralne izborne komisije i ozbiljno kršenje Izbornog zakona, izjavio je za RTRS profesor ustavnog prava Milan Blagojević, inače blizak Dodikovom režimu.

Blagojević je kazao da Izborni zakon ne dozvoljava CIK-u BiH da sam od sebe donese odluku o kontrolnom brojanju kad već ima zahtjeve političkih subjekata.

– CIK nije dao nikakve razloge za donošenje odluke o ponovnom brojanju. To što članovi CIK-a rade, osim Vlade Rogića koji je glasao protiv ovakve odluke, predstavlja ozbiljno kršenje Izbornog zakona i zloupotrebu položaja – rekao je Blagojević.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Govoreći o tome što je Miloradu Dodiku umjesto dobijenih 157 glasova na biračkom mjestu Centar 2-8 (034B231, Osnovna škola “Ivo Andrić”, učionica 7) u Banjaluci, u konačni zapisnik upisano nula glasova, Blagojević kaže da je to klasičan oblik izborne prevare i falsifikovanje izbornog rezultata.

– To je nešto što je veoma ozbiljno. Ne mogu da vjerujem da se takva greška potkrala uslijed nemara. Kad neko upiše nulu umjesto 157 to ukazuje na ozbiljnu osnovanu sumnju da je to namjerno učinjeno – kazao je Blagojević.