Kategorije
REGION

Veliki požar izbio je na Jadranu: Izgorjelo najmanje 20 kuća, nema struje, poslana vojska

Veliki požar izbio je između Vodica i Šibenika. Ugrožene su kuće i traje evakuacija.

Požar je izbio kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti, a dojava je stigla u 11:14. Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika, gdje je ugrozila ljude i njihovu imovinu. Vatra je zahvatila više kuća u Zatonu, a ljude spašavaju brodovima.

Požar gasi više od 200 vatrogasaca, a na požarište su poslani i vojnici. Gase ga tri kanadera, a na požarište je usmjeren i četvrti.

Ukupno je izgorjelo 20-ak kuća, 10-ak u Raslini i 10-ak u Zatonu. Dosad nije bilo ozlijeđenih.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković i ministri posjetili su Zaton – javlja Index.hr.

Civilna zaštita večeras je priopćila da je na jednom požarištu, onom u Raslini, djecu okružio dim. Spasila ih je pomorska policija.

“Županijski centar 112 Šibenik zaprimio je više dojava o većem broju djece na obali u Raslini koja su bila okružena dimom te su pozvani Lučka kapetanija i Pomorska policija koji su ih prevezli u Bilice gdje je načelnik općine otvorio školu za njihov smještaj. U prijevoz djece i nekoliko odraslih osoba samoinicijativno su se uključili i građani sa svojim brodicama.

Na požaru kod Zatona ukupno je angažirano 210 vatrogasaca s 54 vozila. Dodatne su snage stigle iz Primorsko-goranske županije s 22 vatrogasca i 6 vozila, Ličko-senjske županije s 13 vatrogasaca i 5 vozila te iz Splitsko-dalmatinske županije s 9 vatrogasaca i 4 vozila.

Pripadnici Karlovačke županije su u pripravnosti.

Prema riječima županijskog zapovjednika Darka Dukića, požar se nošen vjetrom brzo proširio među kuće Zatona i Rasline, zbog čega je određeni dio objekata nagorio. “Vatrogasci rade na lokalizaciji požara, ali gusta vegetacija i snažan vjetar koji mijenja smjer otežavaju njegovo gašenje. Fronta požara ide dosta brzo te je pred vatrogascima teška noć”, kazao je Dukić.

Napišite Komentar..