(VIDEO) ANDREW TATE PREŠAO NA ISLAM A SADA ŽELI DOĆI U SARAJEVO

SVIJET

Kontroverzni influenser Andrew Tate prešao je na islam, a na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se moli.

Snimak je nastao u džamiji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Što se tiče njegovog izgovaranja šehadeta, složili smo se da ga ne bismo trebali prikazivati jer će ljudi početi govoriti da on to radi samo zbog popularnosti. Niko nije savršen, ali, elhamdulillah, on ima dobro srce i čiste namjere”, napisao je Tam Khan, koji je objavio snimak.

“Svaki kršćanin koji vjeruje u dobro i koji je svjestan istinske borbe protiv zla se mora konvertovati. Ti budi strpljiv! Allahovo obećanje je istina (Kur’an 30:60)”, napisao je Andrew na platformi Gettr.

Podsjećamo, on je u augustu banovan s Twittera, Facebooka, Instagrama i TikToka zbog mizoginih komentara. Naveo je da su žene koje su seksualno zlostavljane krive za to što im se dogodilo.

Privukao je pažnju 2016. godine kada je izbačen iz showa Big Brother zbog snimka na kojem napada ženu. Nakon izbacivanja izjavio je da je video montiran.

Kontroverzni influencer postao je tema mnogih priča i dio trendinga na društvenim mrežama zbog svojih kontroverznih izjava o ženama i ponašanju prema njima. Njegove rečenice podstiču mržnju prema ženskom spolu, a problem se javio jer ga je počela pratiti velika količina mladih i u njemu viđati idola koji stvara krivu percpeciju o ženama u društvu.

Tate je zbog toga blokiran sa svih društvenih mreža, a glasnogovornik firme Meta objasnio je razlog njihova postupka.

“Mizoginija je ideologija puna mržnje koja se ne tolerira na TikToku. Naša istraga o ovom sadržaju je u tijeku, dok nastavljamo uklanjati profile i videozapise koji krše pravila te provodimo mjere za jačanje te provedbe, uključujući naše modele detekcije protiv ove vrste sadržaja”, kazao je glasnogovornik.

S njim se ipak Tate nije složio pa je poručio: ”Kontradiktorno je da se u današnjem društvu muškarce ohrabruje da budu iskreni i otvoreni oko toga što osjećaju, a kad kažu istinu, dobivaju negativne reakcije.”

“Uklanjanje glasa Andrewa Tatea ne vodi prema boljem društvu koje je oslobođeno od mržnje”, rekao je njegov glasnogovornik.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Tate je prije no što je blokiran imao skoro 5 miliona pratitelja na Instagramu, a na društvenim mrežama, naročito TikToku, naslovnica je ispunjena njegovim intervjuima i gostovanjima u kojima iznosi svoje užasne stavove o ženama.

Samo neke od u najmanju ruku kontroverznih izjava Tatea

“Žene su vlasništvo muškaraca”, “žene koje su silovane moraju snositi odgovornost za napad jer su možda izazivale svojim načinom oblačenja”, “preferiram 18-godišnjakinje jer je kroz njih prošlo manje ku**ca nego kod dvadesetogodišnjakinja”, “neću nikada pružiti prvu pomoć muškarcu jer je to homoseksualno”, “ako prevarim svoju djevojku, to nije varanje već vježba, ali ako ona razgovara s drugim muškarcem, to je onda varanje”.

Treba doći u Sarajevo

Otprilike prije dva mjeseca se u bh. medijima proširila vijest da Tate treba doći u posjetu Bosni i Hercegovini, tačnije glavnom gradu Sarajevu.

To je najavio Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade.

“Od jula smo u stalnom kontaktu i već prilikom šišanja je rekao da je od prijatelja mnogo lijepog čuo o Bosni i Sarajevu i da ima želju da dođe u glavni grad BiH. U nekoliko navrata je ponovio da želi doći u Sarajevo i sigurno da će biti moj gost do kraja godine”, kazao je Tepić tada.

 

 

CrnaHronikaInfo