(VIDEO) GRADONAČELNIK KONJIC (SDA) ODOBRIO SJEČU DUGOGODIŠNJA STABLA NA PLAŽI PRENJ?

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Plažu Prenj zadnjih godina Općina Konjic uređivala svojim građanima, te se postavlja pitanje da li je sječa stabala dio nekih planova za uređenje prirodnih ljepota toga kraja.

Sječa stabala kao i uništavanje prirodnih ljepota naše zelje u neznanju ili nemaru su česta pojava za koju nema objašnjenja iz relevantnih institucija niti sankcioniranja odgovornih grupa ili pojedinaca.

Boračko jezero na sjeveroistočnoj strani planine Prenj je jedno od najljepših prirodnih jezera u našoj zemlji i svojim prirodnim ljepotama je pravi magnet za brojne turiste.

Vahidin Pida Gakić sa Boračkog jezera tvrdi da su ovaj posao uradile firme iz Konjica i smatra da to nije bilo moguće bez saglasnosti gradonačelnika Konjica.

“Ovo što su uradili je zastrašujuće, ovo je gola sječa i potpuno je promijenilo izgled plaže Boračkog jezera”, kazao je naš sagovornik.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Međutim u Gradskoj upravi Konjica nije bilo adekvatne osobe koja nam može dati informaciju o ovome događaju, te su kazali kako će nas kontaktirati uskoro, ali do zaključenja ovoga teksta obećani poziv nismo dobili.

Od jutarnjih sati porušena stabla pilaju i sa tog mjesta uklanjaju radnici JKP Standard iz Konjica koji su dobili nalog za taj posao, što nam je potvrđeno i iz tog preduzeća. Ipak, oni nisu željeli reći ko je izvršio sječu stabala ni govoriti o tome poslu detaljnije.

Mještani pretpostavljaju da je sječu stabala izvršilo poduzeće Šumarstvo Prenj d.d. Konjic, ali je tu tvrdnju odbacio tehnički direktor tog preduzeća Alija Sulejmanović piše Klix.