VIDEO OTKRIVA SVE: Moćni turski Bayraktar uspješno uništio pokretnu pomorsku metu na Egejskom moru…

VIDEO OTKRIVA SVE: Moćni turski Bayraktar uspješno uništio pokretnu pomorsku metu na Egejskom moru…

VIJESTI

U vodama Egejskog mora odigrao se revolucionarni događaj za tursku vojnu industiju, koji je označio značajan skok u bespilotnoj vojnoj tehnologiji. Bayraktar AKINCI, ime koje sada odzvanja hrabrošću i strateškim napretkom, uspješno je uništilo pokretnu pomorsku metu u svom prvom testu vatrenom paljbom. Ovo nije bio samo prikaz vatrene moći, već i svjedočanstvo sinergije naprednih tehnologija proizvedenih u Turskoj, najavljujući novu eru u autonomnim vojnim operacijama. Preciznost AKINCI Bespilotna borbena letjelica AKINCI (UCAV), sa svojim zastrašujućim sposobnostima, predstavlja vrhunac domišljatosti turske vojne proizvodnje.

Nije samo sposobnost letjelice da se uzdigne u visinu ono što očarava, već i njena preciznost u napadu, olakšana integracijom ASELSAN-ovog ASELFLIR-500. Ovaj elektro-optički senzor, hvaljen zbog svoje neusporedive tačnosti, odigrao je ključnu ulogu u uspješnoj eliminaciji pomorske mete. U operaciji je korištena municija turske proizvodnje, MAM-L i MAM-T, koje je u kombinaciji s Albatros-T bespilotnom površinskom letjelicom (USV) pokazalo skladan spoj borbenih sposobnosti u zraku i na moru.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Bayraktar AKINCI UCAV turske proizvodnje uspješno je uništio pokretnu pomorsku metu tokom svog prvog testiranja vatrenim oružjem koristeći ASELSAN-ov ASELFLIR-500, vodeći svjetski elektro-optički senzor u svojoj klasi. U testu je korišteno turska municija MAM-L i MAM-T i Albatros-T USV.

Slobodna Bosna