(VIDEO) OVO JE DOKTORICA KOJA JE PRETUKLA STARICU U STARAČKOM DOMU: “STARICA JE MAJKA ŠEHIDA”

VIJESTI

Nakon objavljivanja snimka, Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da je glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći angažovao dva tužioca i ovlastio Kosovsku policiju da preduzme sve neophodne mjere protiv lica umiješanih u to krivično djelo.

– Dva tužioca i Kosovska policija na mjestu gdje se sumnja da je izvršeno krivično djelo identifikovali su i lišili slobode dvije osumnjičene osobe i istim je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati, pod sumnjom da su počinile krivično djelo u saizvršilaštvu krivično djelo “napad” i krivično djelo “pomaganje u izvršenju krivičnog djela napad” – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Starija žena koju su medicinske sestre pretukle je majka šehida Taulant Nure. Taulant Nura je pali ratnik u ratu na Kosovu.

Kosovska policija saopštila je danas da su lišene slobode dvije osobe, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem medicinska sestra muči i tuče ženu u domu za stare u Peći, a neko od njenih bliskih se smije i snima.

 

Napad medicinske sestre na staricu u Domu za stara lica u Peći dogodio se prije pet dana, 29. oktobra, saopštila je Kosovska policija.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Policija je do sada lišila slobode tri osobe umiješane u ovaj slučaj, jer se na danas objavljenom snimku, osim medicinske sestre koja je napala staricu, nalaze i druge osobe koje nisu reagovale na sprečavanje napada, saopštila je Klankosova. Za Klankosova je ovo rekao portparol policije za region Peći Fadil Gaši.

“U ovom slučaju su tri osobe koje su lišene slobode iz tog centra za stara lica. Slučaj se dogodio u subotu, 29. oktobra, a troje slobode lišenih terete se za razna krivična djela. “Jedna osoba je lišena slobode zbog krivičnog djela ‘napad’, jedna za krivično djelo ‘pomaganje u izvršenju napada’ i treća osoba zbog krivičnog djela ‘neovlašteno snimanje’”, rekao je Gashi za Klankosova.tv.

Gaši je, između ostalog, saopštio da je po nalogu tužioca osumnjičenim licima određeno zadržavanje do 48 sati.

Reper Gold Ag reagovao je nakon šokantne vijesti i snimka koji su danas kružili u medijima, prenosi GazetaBlic.

On kroz tekst na Facebooku kaže da je starica majka šehida Taulant Nuraja.

“O Taulant Nuradže, zar nam je halal što smo prekršili krv naše majke ako je tučemo pošto je ostala bez tebe”, piše Gold Ag.

Dom za stara lica u Peći ‘Orenda’ suspendovao je četiri medicinske sestre zbog slučaja kada su dvije medicinske sestre napale staricu. U rješenju ovog centra navodi se da je Aurona Pelaj suspendovana nakon što je izvršila nasilje nad starijom ženom tokom njenog pritvora.
Što se ostalih medicinskih sestara tiče, u obrazloženju se navodi da su sa njom bile u smjeni i da slučaj nisu prijavile nadležnoj osobi.