(VIDEO) POGLEDAJTE MAFIJAŠKI OBRAČUN OPASNIH MOMAKA IZ SARAJEVA: POKUŠALI DOGOVORITI SUSRET

CRNA HRONIKA

Trese se mafijaško podzemlje u Sarajevu. Povod obračuna su TikTok video klipovi koje snimaju bosansko-hercegovački opasni momci. Ovog puta posvađali su se Amir Pašić Faćo i Jasmin Čatić zvani “Bomba”

Obojica su od ranije punili sadržaje crne-hronike te su itekako poznati istražnim organima.

Amir Pašić Faćo je više puta ranjavan da je ležao po zatvorima u Holandiji, Italiji, te da je bio bliazak prijatelj sa likvidiranim Ramizom Delalićem Ćelom. Još jedan sarajevski opasni momak od ranije je poznat medijima po svojim djelima.

Obojica žive u Sarajevu, jedan na Dobrinji drugi na Grbavici, te su pomoću TikToka pokušali dogovoriti susret kako bi riješili nesuglasice. Pogledajte video

 

Amir Pašić Faćo, čije se ime u prošlosti mnogo puta znalo naći u rubrikama crne hronike po sarajevskim medijima. Nekadašnji opasni momak, strah i trepet Sarajeva, aktivan je na TikToku gdje svakodnevno dijeli svoje životne priče u vrijeme kada je zajedno sa Ramizom Delalićem Ćelom vedrio i oblačio Sarajevom. Na TikToku se svađao i sa Mirzom Hatićem koji je proslije dolaska pred Faćinu kuću lišen slobode.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Podsjetimo, Jasmin Ćatić Bomba višestruko je osuđivan zbog raznih krivičnih djela. Kantonalni sud u Sarajevu 2006. godine osudio ga je na 14 mjeseci zatvora, jer je drogu kupljenu u RS dilao po Sarajevu. Kazna mu je izrečena nakon što je 2008. godine s tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivnje.

Ćatića je Općinski sud u Travniku osudio na 14 mjeseci zatvora zbog postavljanja eksplozivne naprave pred kuću Nedžada Agovića, vlasnika firme Hari, u februaru 2007. godine. Bomba nije eksplodirala. I ova kazna mu je izrečena nakon sklapanja sporazuma sa tužilaštvom. Policija je Ćatića također dovodila u vezu sa više revolveraških obračuna u Sarajevu. U okviru istrage o postavljanju eksplozivne naprave pred kuću Nedžada Agovića privođen je Jasmin Pičuga, ali je on potom pušten na slobodu.

U nastavku videa koji uskoro objavljujemo, Faćo izlazi naoružan u potragu za Hatićem i on snima svoj live video.

Video pogledajte ovdje

 

CHinfo