VIDNO NERVOZAN: Schmidt opet odbio reći da li je s Hrvatskom koordinirao izmjene Izbornog zakona (VIDEO)

VIJESTI

“Ja mislim da smo mi pričali o odluci i vi me ne ispitujete gdje ja putujem. Ja putujem svugdje”, novinar je na to reagovao govoreći da ga ne pita o putovanjima nego koordinaciji, jer su to optužbe koje su načinjene protiv Schmidta.

Visoki predstavnik Christian Schmidt je u razgovoru za Al Jazeeru još jednom odbio prokomentarisati tvrdnje Vlade Hrvatske da su direktno utjecali na nametnute izmjene Izbornog zakona BiH.

Na pitanje novinara da li međunarodnoj publici može objasniti da li je koordinisao sa Zagrebom, ako se ima u obziru da je Zagreb proslavio izmjene i tvrdili da su odgovorni za njih, Schmidt je odgovorio: “Oni su u krivu”.

Zatim je novinar ponovo pitao, da ukoliko nije koordinisao s Hrvatskom, zašto oni slave ove izmjene.

“Pitajte njih. Ja donosim svoje odluke”, ponovio je Schmidt, a novinar je opet upitao da li je razgovarao sa dužnosnicima iz Zagreba prije nego je donio odluku.

https://twitter.com/ReufBajrovic/status/1578755804278427648?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1578755804278427648%7Ctwgr%5E9dccb2c86c2c6e3d004dd969be05f2aa7857ef24%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.slobodna-bosna.ba%2Fvijest%2F270812%2Fvidno_nervozan_schmidt_opet_odbio_reci_da_li_je_s_hrvatskom_koordinirao_izmjene_izbornog_zakona_video.html%3Ffbclid%3DIwAR2duaVYEkpTa3z-ZXGEJIohrFii6M6R5bciONdfdM2KNd3CTf-ZCSKO_04

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Nakon toga je Schmidt vidno izgubio nerve i počeo prilično drsko da se odnosi prema novinaru.

“Ja mislim da smo mi pričali o odluci i vi me ne ispitujete gdje ja putujem. Ja putujem svugdje”, novinar je na to reagovao govoreći da ga ne pita o putovanjima nego koordinaciji, jer su to optužbe koje su načinjene protiv Schmidta.

Schmidt je onda začuđeno naglasio riječ “optužbe”, a novinar je nastavio propitivanje navodeći da ljudi u državi govore “da nije nepristrasan i da ove odluke favorizuju određenu grupu hrvatskih etnonacionalista”, te da pita “je li bilo koordinacije sa Zagrebom?”.

“Moram reći, vrlo jasno moj prijatelju, ne možete me pitati da li je bilo koordinacije i onda komentarisati da je ovo bila naredba iz Zagreba. Ja sam pričao sa svima, da budem jako jasan. Ovo je moja odluka. Vi možete diskutovati o mojoj odluci, ali molim vas na drugom nivou”, rekao je Schmidt.