VIJEST KOJU JE VUČIĆ NESTRPLJIVO ČEKAO: Vojska Srbije oborila dron u širem rejonu Kopaonika

VIJESTI

Jedinice Vojske Srbije su u popodnevnim satima, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralisale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dron je oboren primjenom mjera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška, dodaje se.

„U skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata. Vojska Srbije će i dalje, u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta, obarati sve bespilotne letelice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata“, navelo je Ministarstvo odbrane.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Podsjećamo, ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naredbu za podizanje borbene gotovosti odmah nakon što su uočeni dronovi koji su ulazili na teritoriju centralne Srbije sa Kosova, „imajući u vidu iskustva na ukrajinskom frontu“, da ne bi dolazilo do administrativnih kašnjenja u lancu komande.

Vučević je za RTS izjavio da je Vučić, povodom pojave dronova, „izdao naredbu da svaki takav objekat bude eliminisan ili stavljen pod našu kontrolu“, ali da lovci mig-29 nisu podignuti zbog dronova, već da oni „patroliraju našim nebom“.

Prema njegovim riječima, „vojska može topovima“, i na druge načine, „da odgovori na ove izazove“.