Više od pola desetljeća uspješnog rada autoservisa “Mahmutović”, bratska ljubav za primjer

VIJESTI

Ove godine napunilo se šest punih godina rada autoservisa “Mahmutović” kojeg vode braća Rešad, Ramo i Zaim Mahmutović. Nakon prvog hrabrog koraka kojeg je načinio Rešad Mahmutović otvaranjem autoservisa u Karakaju i uz punu podršku braće Rame i Zaima i oca Hamdije, danas je ovaj autoservis među najboljim u Zvorniku, ali i cijeloj regiji srednjeg Podrinja.

Više od pola desetljeća uspješnog rada autoservisa "Mahmutović", bratska ljubav za primjer

Svaki početak je težak, pa tako i naš, kaže Rešad o prvim danima rada autoservisa i nastavlja:

“Bili smo pod kirijom, prijavili smo se državi u želji da platimo ono što su obaveze i radimo pošteno i časno kako nas je odgajao naš otac. Kao djeca ostali smo bez majke koja je ubijena prilikom granatiranja zaštićene zone Srebrenice za vrijeme rata. Malo pomalo, radili smo najbolje što znamo i brzo se čulo kakvi smo. Broj mušterija se povećavao iz dana u dan i prostor koji smo zakupljivali je ubrzo postao nedovoljan. Zahvaljujući podršci federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice uspjeli smo kupiti adekvatan plac i kuću za naše širenje u Đilama-Karakaj, odmah pored magistralnog puta Zvornik-Tuzla. Uradili smo garaže autoservisa onako kako smo maštali kao djeca i izvodili građevinske radove uz podršku naših prijatelja i rodbine te iste priveli kraju u rekordnom roku”, prisjeća se Rešad.

Više od pola desetljeća uspješnog rada autoservisa "Mahmutović", bratska ljubav za primjer
Rešad u akciji

“Stekli su se uslovi nakon kratkog vremena da zasnujemo radni odnos sve trojica u našoj porodičnoj firmi, održali smo kvalitet usluga svih ovih godina i pored povećanja obima posla, ali čuvali smo prije svega dostojanstvo onako kako nas je kroz život odgajao naš otac Hamdija. Zaim i ja smo u međuvremenu postali i porodični ljudi. Naša prednost u ovakvom poslu jeste bratsko povjerenje i iskrenost koja se može samo roditi i nemamo brige kada dogovorimo bilo šta da radimo. Ostao nam je Ramo da se oženi i onda možemo reći da smo odradili sve najvažnije stvari u našem životu”, kroz smijeh nam priča Rešad.

Autoservis "Mahmutović" uputio bajramsku čestitku svim muslimanima
Ramo Mahmutović

“Nažalost, dosta naših vršnjaka koji su dobri u svojim poslovima koje znaju da rade, odluče se napustiti ovaj grad i državu u potrazi za boljim, mi smo sigurni da nigdje ne bi imali ovakav kvalitet života kao što sada imamo. Od prvog koraka u našem samostalnom poslu sve institucije su nam bile na raspolaganju i pomagale od Zavoda za zapošljavanje, Gradske uprave i naravno ministarstva za pvoratak u Vladi Federacije BiH. Ministra Ramića nikad prije potpisivanja ugovora nismo sreli, kao i ove ljude sa biroa za zapošljavanje, poreske, gradske uprave, ali svi su nam pomogli koliko su mogli bez traženja bilo kakve protivusluge. Preporučujem svim mladim ljudima koji su naučili raditi bilo šta da budu najbolji u tome i da se odluče za samostalni posao i otvore svoje firme. U Zvorniku smo za jedan dan dobili sve papire da počnemo sa radom”, prisjeća se Rešad.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
https://zvornicki.ba/2021/02/09/limar-adel-ima-najkompletniju-ponudu-i-najefikasniju-realizaciju-svih-vrsta-limarskih-radova/
FOTO: Zaim Mahmutović iz vremena pandemije

“Konkurencija u našem poslu nije mala, ali svako ima svoju nafaku i što to prije spozna svako od nas, to mu je lakše da radi ono što najbolje zna. Imamo mi još planova i ideja za razvijanje, ali ići ćemo kao i sve ranije korak po korak, pa dokle stignemo. Mi smo zadovoljni i sa ovim što smo postigli do danas, rekao nam je za kraj Rešad Mahmutović glavni majstor autoservisa “Mahmutović”.

Više od pola desetljeća uspješnog rada autoservisa "Mahmutović", bratska ljubav za primjer
Početak rada autoservisa, na fotografiji otac Hamdija i zadovoljna mušterija

Jedan od prvih prijatelja portala  Zvornički ba upravo jeste ovaj autoservis što govori o savremenosti ljudi koji vode ovu firmu jer su prepoznali važnost marketinga u svom poslu i bez puno dvoumljenja započeli uspješnu saradnju koja traje duže od pola desetljeća.

(Zvornički ba)