Categories
VIJESTI

Vjerovali ili ne Bakir Izetbegović tvrdi da je skroman: Vlasnik je nekretnina u vrijednosti od 882.949 hiljada KM (foto)

Građani Bosne i Hercegovine večeras su još jednom u debati na FTV imali priliku vidjeti koliko kandidat SDA za Predsjedništvo BiH Bakir Izetbegović nema doticaja sa stvarnošću. Tako je za sebe izjavio kako ima „skroman imovinski karton“.

U toku debate o kriminalu i korupciji u Bosni i Hercegovini kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović istakao je kako smatra da se imovina kandidata za člana Predsjedništva BiH treba provjeriti.

On je pozvao svoje protukandidate da pristanu na to da im se svima provjeri imovina: „Evo ja predlažem da se krene od mene“, izjavio je Bećirović.

Na to se nadovezao Bakir Izetbegović pokušavajući se predstaviti skromnim čovjekom: „Ja imam skroman imovinski karton“.

Ono što je za građane Bosne i Hercegovine, koji jedva preživljavaju u sistemu koji je kreirala SDA, nedostižno za Bakira Izetbegovića je skromno. Naime, u bazi imovine političara registrovano je da Bakir Izetbegović, zajedno sa suprugom Sebijom i kćerkom Jasminom, u svom vlasništvu ima nekretine u vrijednosti od čak 882.949 hiljada KM!

Inače, samo tri kandidata SDA na ovogodišnjim izborima – Bakir Izetbegović, Bisera Turković i Mirsad Zaimović – imaju u svom vlasništvu nekretine u vrijednost od nevjerovatnih 1.937.949 KM. U ovaj iznos nisu uračunate nekretnine Bisere Turković i to dvije kuće u Fojnici, stan u Zagrebu, stan u Sidneju (Australija), stan od 119 kvadrata u Sarajevu, kuća sina u Sarajevu i stan sina u Sarajevu.

Ovo nije prvi put od Bakir Izetbegović demonstrira bahatost. Podsjećanja radi, Izetbegović se 2020. godine požalio kako tobože preživljava sa 8.000 KM.

Imovinu u vlasništvu Bakira Izetbegovića pogledajte u galeriji.

Napišite Komentar..

  SPORNO LEGITIMNO PREDSTAVLJANJE: Džaferović i Komšić odbili prijedlog deklaracije, Pahor i Milanović je povlače