VJETAR OD 100 KM/H NOSIO KROVOVE ZGRADA U LJUBLJANI

Ljubljanu je poslijepodne zahvatio jak olujni vjetar. Udari vjetra prelazili su 100 kilometara na sat, odneseno je nekoliko krovova i srušena su mnoga stabla diljem grada, a ima i lakše ozlijeđenih. Vjetar je srušio i dio građevinskih skela u središtu glavnog grada, a komadi građevinskog materijala letjeli su zrakom.

Oko 15 sati prema Sloveniji je sa sjevernog Jadrana stiglo olujno nevrijeme. Oko 14 i 30 Ljubljanu je zahvatio jak vjetar, a zatim se olujni sistem premjestio prema Austriji. Prema podacima Agencije za zaštitu okoliša (Arso) vjetar je dosezao 102 kilometra na sat, što je novi rekord.

I prije toga jak vjetar puhao je i na obali gdje je dosezao i 80 kilometara na sat. Današnje nevrijeme kratko je trajalo, ali neće biti puno padavina.

Udari vjetra srušili su dio skele na gradilištu na Gosposvetskoj cesti. U trenutku nesreće u okolici nije bilo pješaka. Građevinski materijal razbacan je po cijeloj ulici. Materijal je otpuhan i s gradilišta kod Šumija, preko puta Drame, a jak vjetar oštetio je i fasadu Situle uz Vilharjevu cestu. Uništen je i dio krova ljubljanskog rodilišta te na poslovnoj zgradi tvrtke Intereuropa u BTC-u. U Ljubljani je srušeno mnogo stabala. Vjetar je nosio kontejnere za smeće, reklamne panoe i prometnu signalizaciju

https://twitter.com/OvcaXX/status/1560246226934812675?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1560246226934812675%7Ctwgr%5Ec4a95e587ebeba0df76d875bfb7128d6f561cef8%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcrna-hronika.info%2Fvjetar-od-100-km-h-nosio-krovove-zgrada-u-ljubljani%2F400897

 

 

Robert Okorn iz Vatrogasne brigade Ljubljana za N1 je u 15:05 rekao da trenutno imaju 23 intervencije, no situacija se mijenja iz minute u minutu. “Uglavnom su otkriveni krovovi i srušena stabla. U isto vrijeme još imamo vatru na Debnom vrhu. Ne znam ni koliko je vatrogasaca na terenu. Digla se cijela Ljubljana”, opisao je situaciju Okorn. U 16:44 imali su već 114 intervencija.

Ljubljanska policijska uprava primala je pozive, posebno između 14 i 16 sati. Reklamni pano udario je u motociklista i lakše ga ozlijedio. Obaviješteni su o srušenim stablima te je zbog toga neprohodno nekoliko cesta.

Na Rakuševoj ulici u Ljubljani s gradilišta je odnesena gips ploča koja je udarila u vozilo i razbila staklo. U nesreći je lakše ozlijeđen putnik u vozilu. U parku Tivoli stablo je palo na ženu i, prema dosad poznatim informacijama, lakše je povrijedilo.

“Budući da će slična situacija sigurno biti i drugdje u Ljubljani i šire, molimo vas za veliku dozu opreza, tolerancije i strpljenja”, poručili su iz tvrtke za komunalne djelatnosti.

Vjetar je nosio grane i druge predmete na kolnike, pa hitne službe svim raspoloživim sredstvima otklanjaju posljedice i uspostavljaju promet. Policija poziva na oprez na cestama, posebice na mjestima gdje ima drveća uz prometnice, te na prilagodbu brzine vožnje.

 

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više

OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, Pročitaj više