VLADA OBJAVILA UPUTE ZA MLADE KOJI SE DOSAD NISU PRIJAVILI ZA 100 KM

Od danas počinje isplata nove tranše jednokratne pomoći od po 100 KM za oko 130.000 mladih u Republici Srpskoj, a za sve mlade koji su već dobili po 100 KM u julu, isplata će se vršiti po automatizmu.

Od danas počinje isplata nove tranše jednokratne pomoći od po 100 KM za oko 130.000 mladih u Republici Srpskoj, a za sve mlade koji su već dobili po 100 KM u julu, isplata će se vršiti po automatizmu, te nisu obavezni da se prijave na aplikaciju, navedeno je iz Vlade RS.

“Mladi koji se još nisu registrovali ili su u međuvremenu promijenili lične podatke koje su unijeli u sistem, biće u mogućnosti da se prijave putem aplikacije koja će biti aktivna do 25. septembra 2022. godine”, pojasnili su iz Vlade.

Prema usvojenoj odluci, pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu 100 KM ostvaruju mladi koji na dan 3. septembar 2022. godine imaju od 16 do 29 godina, prebivalište u Republici Srpskoj ili su građani Brčko distrikta BiH s entitetskim državljanstvom Republike Srpske.

“S obzirom na to da su odlukom obuvhaćeni i mladi koji su tek napunili 16 godina, napominjemo da treba da imaju otvoren bankovni račun na svoje ime čiji će broj, zajedno s ostalim podacima, unijeti u aplikaciju”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako je navedeno, po automatizmu će pomoć dobiti mladi s poteškoćama u razvoju čiji su se roditelji ili staratelji već obratili Ministarstvu finansija i koji u skladu s odlukom Vlade ispunjavaju uslove za dodjelu po 100 KM jednokratne pomoći, dok će onima koji ispunjavaju uslove, a nisu to učinili u julu, biti omogućeno da se obrate Ministarstvu i dostave dokumentaciju s ličnim podacima djeteta, rješenja o statusu, te ličnim podacima roditelja ili staratelja (uz bankovni račun), do 25. septembra 2022. godine (na adresu Ministarstvo finansija Republike Srpske, Trg Republike Srpske br. 1, 78000 Banjaluka) kako bi ostvarili pravo na jednokratnu pomoć.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više