Kategorije
VIJESTI

Vlasnik kafića u BiH krvnički pretukao maloljetnog radnika

Vlasnik jednog kafića u Busovači krvnički je pretukao maloljetnog radnika, potvrđeno je iz MUP-a SBK za portal “Avaza”.

– Dana 18. jula ove godine oko 02.15 sati u PS Busovača je prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Branitelja Domovine u općini Busovača, osoba F.B. rođena 1968. godine fizički napala maloljetnika koji je bio zaposlen u ovom objektu.

Nalaz ljekara

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja zaputili su se službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti – kazali su nam iz MUP-a SBK.

Pretučeni maloljetnik

Mladić je dovezen u bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, gdje ga je pregledala neuropsihijatrica, a potom je upućen hirurgu.

Pretučeni maloljetnik

– Pretučen od poslodavca, pri čemu ga je udarao rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu. Navodno je tražio neki predmet da ga njime udara, ali ga je konobar spriječio. Imao obilno krvarenje iz nosa. Na momente kao da je izgubio svijest. Pri pregledu ima difuznu glavobolju, bol u nosu, vratu, lijevom ramenu, želucu – navodi se, između ostalog, u nalazu neuropsihijatrice dr. Radmile Tuke.

Napišite Komentar..