VOJIN MIJATOVIĆ NAJAVLJUJE DRASTIČNE REZOVE U SDP-u: “Nećemo kao do sada, u to vas uvjeravam…”

VIJESTI

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se na društvenim mrežama.

Mijatović je kritizirao pogrešnu politiku stranke, te najavio promjene u vlastitim redovima.

-Ako opet sav patriotizam i ideologija stanu u vlast u par kantona i par mandata po parlamentima i to samo u FBiH, onda džaba smo krečili. SDP BiH u narednom periodu pokazuje da li je partija cijele BiH i multietnička partija. Nećemo kao do sada, u to vas uvjeravam, poručio je Mijatović.

Podsjetimo, SDP BiH u posljednje četiri godine izgubio je veliki broj glasova.

Tokom posljednjih 12 godine, SDP je izgubio 140 hiljada, a SBB 120 hiljada glasača, što je neslavni rekord na cijeloj političkoj sceni BiH

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Na izborima 2010. godine, SDP je pod vođstvom Zlatka Lagumdžije osvojio rekordan broj glasova (oko 266 hiljada), no četiri godine kasnije SDP je bio rekorder po broju izgubljenih glasova – čak 173 hiljade, pa je prvi put nakon rata pao ispod 100 hiljada glasova. Na izbrima 2018. godine, pod vođstvom novog partijskog lidera Nermina Nikšića, SDP je donekle popravio izborni rezultat osvojivši nešto više od 140 hiljada glasova, no ponovo je uslijedio pad podrške na netom održanim izborima za oko 20 hiljada, piše „Slobodna Bosna“.

To znači da je SDP od 2010. godine do danas, izgubio oko 140 hiljada glasova, što je ujedno i najveći nominalni pad podrške na cijeloj političkoj sceni u BiH.

SB