VOJIN MIJATOVIĆ NAKON BANJALUČKOG SKUPA ZA „SB“: „Mi igramo za BiH, a Dodik i njegova opozicija neka slobodno igraju za Srbiju i Rusiju…“

Osim kandidata, skupu su prisustvovali predsjednici SDA i SDP-a, Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić, potpredsjednik SBB-a Nermin Džindić, Vojin Mijatović, Edin Ramić te predstavnici ostalih stranka koje učestvuju u “Pokretu za državu”.

“Sinoć smo zvanično otvorili kampanju Pokreta za državu. Naša kampanja krenula je iz Banja Luke i preko Trebinja, Foče, Višegrada, Prijedora, Gradiške, Doboja, Modriče, Bijeljine…, završit ćemo našu kampanju 29.09. u Zvorniku.

Sinoć u punom Mejdanu jasna poruka i Dodikovom režimu i Dodikovoj opoziciji ovo je Bosna i Hrrcegovina“, poručio je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Mijatović je za „Slobodnu Bosnu“ kazao kako je Pokret za državu jedina alternativa između jednih koji manje mrze BiH i drugih koji više mrze BiH.

 

„Mi smo jedina multietnička politička opcija u entitetu Republika Srpska, mi smo bosanskohercegovačka reprezentacija i jedina istinska alternativa između jednih koji manje mrze BiH i drugih koji više mrze BiH.

Nakon 2. oktobra ništa više neće biti isto, a snovi o secesiji padaju u vodu“, kazao je Mijatović.

Potpredsjednik SDP-a BiH nakon skupa u Banjoj Luci kazao je za „SB“ da je ono što je viđeno sinoć u Medjanu  pokazatelj da Bosne i Hercegovine itekako ima u entitetu RS.

 

„Građani nas mole da izdržimo do kraja i da projekat Pokreta za državu nastavi da živi i nakon izbora.

Probudili smo nadu i nikad nećemo iznevjeriti naše građane kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Mi igramo za BiH, a Dodik i njegova opozicija neka slobodno igraju za Srbiju i Rusiju“, kazao je Mijatović, dodajući kako će evropska i građanska BiH sigurno pobijediti.

(M.I.)

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više