Vozač kamiona iz BiH imao saobraćajnu nesreću u Njemačkoj na A8 kod Bergena!

Vozač kamiona iz BiH imao saobraćajnu nesreću u Njemačkoj na A8 kod Bergena!

CRNA HRONIKA

Vozač je, prema pisanju njemačkih medija, nepovrijeđen, ali je pregledan od strane medicinskih ekipa.

Vozač teretnog vozila iz Bosne i Herecegovine (30) danas je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, doživio težak udes u Njemačkoj na A8 kada mu se kamion proklizao, usljed čega je došlo do prevratanja.

Do udesa je došlo nešto posle 13 sati, a šleper je satima bio popriječen na autoputu A8 kod Bergena, a saobraćaj je bio potpuno obustavljen i nijedan auto satima nije mogao da prođe u pravcu Salzburga.

Vozač je, prema pisanju njemačkih medija, bez težih povreda ali u vidnom šoku, pa je pregledan od strane medicinskih ekipa.

Vozač teretnog vozila pregledan je u BRK Siegsdorf, ali na sreću nije povrijeđen. Zbog opsežnih spasilačkih radova koje je obavilo lokalno specijalizirano poduzeće, saobraćaj iza mjesta nesreće usmjeravala je patrola postaje policije Traunstein prema AS Grabenstätt kako bi se prešlo na obilaznicu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Akcije spašavanja trajale su do oko 17.45 sati, a tada je ukinuto potpuno zatvaranje BAB A8.

Na svu sreću, vozači koji su išli iza njega pratili su slijed događaja i na vrijeme su uspjeli da zakoče, tako da nije bilo nikakve lančane reakcije.

Njemački mediji prenose da je vozač prevozio ogromne rolne papira težine više od 10 tona.

Sam prizor na putu je bio prilično strašan, ali na kraju se ispostavilo da je pričinjena samo materijalna šteta. Naime, na kamionu je šteta oko 50.000 eura, a na saobraćajnoj signalizaciji i probijenim bankinama još dodatnih 10.000 eura.

Na teren su odmah izašli sve spasilačke službe i vatrogasci, koji su dežurali da ne bi došlo do zapaljenja šlepera, s obzirom da je prevozio papir.

Kolona vozila je u jednom momentu preusmjerena na alternativni pravac, a akcija rasčišćavanja terena završena je tek prije sat vremena.

Piše: GPmaljevac.com