VRH HRVATSKE INSISTIRA NA SLANJU VOJNIKA U BiH: O tome mi odlučujemo, ne Sarajevo

Iz ureda predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića saopćeno je da je “došlo novo vrijeme u hrvatskoj politici”.

Kako je na službenom Twitter nalogu objavio savjetnik hrvatskog predsjednika Nikola Jelić, ovo se odnosi na mogućnost slanja hrvatskih vojnika u BiH u okviru EUFOR-ove misje Althea.

“Borit ćemo se uvijek za zaštitu Hrvata u BiH. Inzistirat ćemo da Hrvatska po potrebi šalje svoje vojnike u okviru operacije Altea u BiH,u okrilju NATOa ili EU. O tome ćemo mi odlučivati, ne Sarajevo, ne Beograd. Došlo je novo vrijeme u hrvatskoj politici”, prenio je Jelić Milanovićevu izjavu.

Podsjećamo, Milanović je i ranije davao ovakve izjave koje su naišle na oštro protivljenje političkih dužnosnika u našoj zemlji.

Tako je član Predsjedništva BiH Željko Komšić nedavno rekao da je Hrvatska vojska, kao dio EUFOR-a u BiH, jednostavno neprihvatljiva.

 

“Zemlje koje su učestvovale u ratnim operacijama tokom rata u BiH, ne mogu biti u sastavu EUFOR-a”, rekao je ranije Komšić.

Napomenimo i da je ovih dana Milanović ponovo, a s posebnim intenzitetom nakon procesa Brdo-Brijuni, u svoj fokus stavio tobožnju “problematiku legitimnog političkog predstavljanja Hrvata u BiH”.

Ovo mu je ponovo poslužilo kao poligon za lansiranje spornih kvalifikacija o genocidu u Srebrenici.

(Klix.ba)

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više