Kategorije
VIJESTI

VUČIĆ: Buduća vlada će biti “srpska vlada koja će da radi mnogo na bržem priključivanju Srbije EU, ali da svakako neće biti antiruska”.

“Kada govorite istinu, dodao je, kada imate jednu politiku, onda uvijek govorite isto”. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vjeruje da će buduća vlada biti vlada koja će da brine o interesima Srbije i dodao da će to biti “srpska vlada koja će da radi mnogo na bržem priključivanju Srbije Evropskoj uniji, ali da svakako neće biti antiruska”.

Odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu dokle se stiglo s konsultacijama i da li će buduća vlada Srbije biti proevropska ili proruska, Vučić je ponovio da će o konsultacijama da govori kada se one završe, ali da je već sada potpuno jasno, i poslije prva dva dana konsultacija, da postoji nedvosmislena većina u Narodnoj skupštini Srbije.

“Verujem da će buduća vlada da bude srpska vlada koja će da brine o interesima Srbije, a naravno da će ona da bude, slagali se mi ovako ili onako s nekim, vlada koja će da radi mnogo na bržem prikljčivanju Srbije Evropskoj uniji”, rekao je Vučić. “Kada govorite istinu, dodao je, kada imate jednu politiku, onda uvijek govorite isto”, kaže on.

“Da, radićemo ubrzano na evropskom putu Srbije i verujem da mnoge rezultate do decembra možemo da postignemo, ali takođe ta vlada svakako neće biti antiruska i čuvaće naše tradicionalna prijateljstva”, poručio je Vučić. On je dodao da kao što je pred Evropljanima uvijek spreman da kaže kakvi su im prijatelji Kinezi, “tako i pred našim kineskim prijateljima” uvijek govori o evropskom putu Srbije.

(Tanjug)

Napišite Komentar..